Harta site-ului
Ajutor
Anul de studii 2012-2013 a dat start !
Anul de studii 2012-2013 a dat start !

Ieri 3 septembrie a fost o zi de sărbătoare pentru toţi copii de vârsta şcolară din întreaga ţară. Prima zi de şcoală din acest an a sosit fără întîrziere şi toate institţiile de învăţămînt din raion şi-au început activitatea instructiv-educativă.

Careul festiv a unit toţi copiii din fiecare şcoală la trasarea noilor obiective pentru noul an şcolar la reîntîlnirea cu profesorii şi colegii de şcoală de clasă. În toate instituţiile de învăţămînt s-au deplasat colaboratorii DÎ, reprezentanţii CR, poliţiştii de sector şi primarii din localităţi.

Liceul Teoretic "Ion Creangă”, Coşniţa s-au bucurat de prezenţa ospeţilor de onoare: Carpov Eugen - viceprim-ministru, Bălan Gheorghe - şeful Biroului pentru reintegrare, Profire Petru - reprezentant al Guvernului în teritoriu, Policinschi Grigore – preşedintele raionului, Braducean Larisa – şef DÎTS.

Şi conducerea raionului nu a lăsat în umbră sărbătoarea copiilor, astfel doamna Jimbei Maria, vicepreşedintele raionului s-a deplasat în liceul teoretic Holercani pentru a fi alături de bucuria copiilor şi a tuturor cadrelor didactice.

Deşi domnul preşedinte, Policinschi Grigore, a vizitat în această zi doar liceul teoretic „Ion Creangă” din Coşniţa, mesajul de felicitare pe care l-a pregătit pentru elevi şi cadrele didactice a fost transmis în toate instituţiile de învăţămînt preuniversitar.

Prima lecţie s-a desfăşurat cu genericul "Ion şi Doina Aldea Teodorovici – tribuni ai idealurilor naţionale”. Micuţii din clasa I-a s-au bucurat încă de o surpriză din partea poliţiştilor de sector care timp de 20 minute au discutat despre cunoaşterea, respectarea regulilor circulaţiei rutiere de către toţi participanţii la trafic şi măsurile de prevenire a accidentelor, se va stabili itinerarul cel mai sigur la şcoală şi retur.

Cu mare bucurii elevii gimnaziului Marcăuţi şi Pohrebea au păşit pragul şcolii natale, şcoli care au evitat optimizarea anul acesta. În cuvîntarea dlui Batrîncea Sergiu, primar de Marcăuţi, au răsunat pe lîngă felicitările de noul an şcolar şi mulţumiri preşedintelui raionului dlui Policinschi Grigore pentru faptul că a putut să menţină în activitate gimnaziul Marcăuţi.

 DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
95ZNJ8zq
2017-06-21 04:25:15
Angelo,potrebbe essere che abbia aperto il paracadute in anticipo per non battere volontariamente un record di Kimrbnget?Itprobaiile. In conferenza stampa ha detto che lo ha aperto perché la visiera appannata gli stava causando problemi e ha preferito non rischiare.
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Anul de studii 2012-2013 a dat start ! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta