Harta site-ului
Ajutor
Antrenarea şomerilor cu statut special în lucrări publice aduce un beneficiu localităţii
Antrenarea şomerilor cu statut special în lucrări publice aduce un beneficiu localităţii

  În rezultatul vizitelor efectuate de către colaboratorii Direcţiei agricultură şi cadastru a Consiliului raional Dubăsari cu scopul monitorizării activităţii şomerilor  cu statut special din primăriile Doroţcaia, Coşniţa, Cocieri şi Molovata Nouă, pe parcursul lunii august 2013 au fost întocmite informaţii care au servit drept temei pentru aprobarea listelor acestor şomeri de către preşedintele raionului Dubăsari, dl Gr. Policinschi, ca aceştia să poată beneficia de ajutorul de şomaj pentru luna respectivă, conform legii nr 39 din 02.03.2006, privind instituirea unor măsuri suplimentare de susţinere a activităţii de întreprinzător desfăşurate în localităţile din stînga Nistrului ale raionului Dubăsari şi HG RM nr 639 din 05.06.2006 cu privire la aprobarea unor regulamente.
  Remarcăm că aceste vizite au fost necesare şi pentru controlul evidenţei cît mai stricte a lucrărilor efectuate de către  categoria dată de şomeri. Luna precedentă iulie 2013, în listele şomerilor cu statut special, care beneficiază de ajutorul de şomaj, din primăria Doroţcaia figurau persoane care nu au îndeplinit minimul necesar de zile lucrătoare pe parcursul unei luni – 15 zile. Ca să ne se mai repete asemenea situaţii pe viitor, a fost primită hotărîrea  de a efectua mai multe controale.
  În urma vizitelor constatăm că şomerii cu statut special din primăria Doroţcaia au înţeles responsabilitatea fiecăruia şi corespunzător, se observă o îmbunătăţire a calităţii lucrărilor publice.
  În primăriile Cocieri şi Molovata Nouă lucrările publice efectuate de către această categorie de şomeri parcurg în mod normal, evidenţa lucrărilor se duce conform cerinţelor. În acelaşi timp, sînt unele obiecţii faţă de efectuarea lucrărilor publice de către şomerii înregistraţi în primăria Coşniţa, ceea ce ţine de curăţenia pe străzile centrale, în cimitir şi alte locuri vizitate în masă de către oameni.
  Asemenea controale se vor petrece şi în viitor, pentru a evita situaţiile expuse mai sus, dar şi pentru îmbunătăţi calitatea lucrărilor, care în final, aduc un beneficiu pentru imaginea uneia sau altei localităţi.

Popuşoi Valeriu,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Antrenarea şomerilor cu statut special în lucrări publice aduce un beneficiu localităţii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta