Harta site-ului
Ajutor
ANSA atenționează persoanele fizice și juridice, utilizatori ai produselor de uz fitosanitar și fertilizanți
ANSA atenționează persoanele fizice și juridice, utilizatori ai produselor de uz fitosanitar și fertilizanți

În legătură cu demararea sezonului agricol, ieșirea din  hibernare și începutul dezvoltării principalilor dăunători, maladii și buruiene a culturilor agricole, crește necesitatea  efectuării măsurilor de combatere a obiectelor nocive cu utilizarea produselor de uz fitosanitar.
Direcția teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni (cu raza de acoperire și a raionului Dubăsari), aduce la cunoștința persoanelor fizice și jurudice, că este necesar de aplicat tratamente doar numai cu produse de uz fitosanitar omologate și înregistrate în Registrul de Stat al produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților, care  se utilizează în strictă conformitate cu termenele de aplicare, numărul maxim de tratări, cu respectarea dozelor conform Registrului de Stat, termenelor de așteptare până la recoltarea producției agricole.
La procurarea produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților, de tras atenție la starea de agregare a preparatului, respectarea termenelor de la data fabricării cu deținerea informației relevante de pe etichetele ambalajului conform prevederilor legislației în domeniu, însoțite de certificatele de calitate și confirmare a produsului.
Totodată, Vă informăm, că este posibilă mărirea comerțului ilicit de produse agrochimice de proveniență necunoscută, contrafăcute sau neomologate în Republica Molodva pe teritoriul pieților agricole și spațiile adiacente acestora, ce prezintă un risc sporit atât pentru efectuarea tratamentelor neefective, poluarea mediului cât și pentru sănătatea omului.
În contextul celor expuse, solicităm respectuos, de la toți operatorii, utilizatori ai produselor de uz fitosanitar și fertilizanți, ca produsele date să fie procurate numai din locuri autorizate, ca magazinele agricole sau de la licențiații în domeniul importului, depozitării și comercializării produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților.
Pentru informații suplimentare cu privire la spectrul de dăunători și maladii, termenele de efectuare a măsurilor de combatere și produsele de uz fitosanitar recomandate,  înregistrarea unui depozit preconizat pentru importul, depozitarea și comercializarea produselor de uz fitosanitar  și/sau fertilizanților apelați Direcția teritorială pentru Siguranța Alimentelor Criuleni,   pe nr. de tel. 024820999.
Alexandru  SPIRIDONOV, Șef ST DTSA Criuleni
( cu raza de acoperire și a r-nlui Dubăsari)

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

ANSA atenționează persoanele fizice și juridice, utilizatori ai produselor de uz fitosanitar și fertilizanți - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta