Harta site-ului
Ajutor
Ambasadorul Republicii Federale Germania dl Matthias Meyer în vizită la Dubăsari
Ambasadorul Republicii Federale Germania dl Matthias Meyer în vizită la Dubăsari

Vineri, 15 noiembrie 2013 raionul Dubăsari a fost vizitat de Ambasadorul Republicii Federale Germania, dl Matthias Meyer împreună cu dl Philipp Johannsen, şeful Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (GIZ). Vizita a avut un caracter de lucru avînd ca scop stabilirea unor relații de colaborare cu autorităţile publice locale în contextul inițierii unui vast proiect regional cu suportul financiar al Germaniei.

Proiectul presupune crearea unui sistem de canalizare şi apeduct pentru comunităţile or. Criuleni, or. Dubăsari şi o serie de localităţi rurale din imediata lor vecinătate. Din partea rarionului Dubăsari la acest proiect este propusă includerea satelor Cocieri, Corjova şi Molovata Nouă.

Cu acest prilej Dl Ambasador s-a întîlnit cu Dl Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari şi Dl. Ion Miţcul, primarul com. Cocieri.

Președintele raionului împreună cu membrii delegației au avut o şedinţă de lucru în cadrul căreia conducerea oficiului GIZ din Moldova a prezentat o serie de aspecte ale proiectului susmenţionat şi a informat conducerea raionului despre importanţa şi valoarea înaltă a acestuia. Estimarea preventivă a proiectului se cifrează la circa 20 mln. EURO, cea mai mare parte din bani fiind planificată pentru investiții de infrastructură.

Un marcant al proiectului îl prezintă faptul că acesta va fi realizat în comun cu autorităţile din regiunea transnistreană, care de altfel sunt şi ele deosebit de interesate de potenţialul acestei iniţiative.

Dl Policinschi în discuţia cu Dl Ambasador Matthias Meyer a declarat susţinerea deplină da proiectului respectiv remarcînd beneficiul social vast al acestuia pentru populaţia din comunităţile vizate.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ambasadorul Republicii Federale Germania dl Matthias Meyer în vizită la Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta