Harta site-ului
Ajutor
Ambasadorul Poloniei a vizitat raionul Dubăsari
Ambasadorul Poloniei a vizitat raionul Dubăsari

La invitaţia conducerii raionului, vineri 13 iulie curent Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova Bartlomiej ZDANIUK, a vizitat raionul Dubăsari. Oficialul a avut o întâlnire de cunoștință cu Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI unde au discutat despre colaborarea moldo – polonă la nivel local.
Conducerea raionului a mulțumit dlui Ambasador pentru interesul de a face cunoștință cu raionul nostru  și faptul că a onorat invitația; a salutat susținerea și aportul adus de Ambasadă și Guvernul Poloniei pentru dezvoltarea comunităţilor rurale şi a societăţii civile din raionul Dubăsari.
De asemenea, în cadrul discuţiilor dl POLICINSCHI a menţionat şi despre interesul şi disponibilitatea de a stabili relaţii de prietenie şi de parteneriat cu regiuni din Polonia, în cadrul cărora vor fi posibile efectuarea schimbului de experienţă în diverse domenii de activitate. În acest sens, dl Preşedinte a solicitat susţinerea informaţională a Ambasadei despre potenţialele parteneriate între localităţi.
Oficialul polonez a vizitat Casa comunitară pentru copii aflați în situații de risc ,,Casa Prieteniei” din localitatea Doroţcaia, Centrul de odihnă pentru copii și tineret ”Prietenia” din comuna Coșnița, unde a făcut cunoștință cu metodele de pregătire și dezvoltare a abilităților și deprinderilor copiilor aflați în situații de risc pentru o viață independentă, dar și cum se odihnesc aceștea la Tabăra Prietenia.
Președintele raionului a mulțumit Excelenței sale pentru interes, pentru vizită, exprimându-și speranța și disponibilitatea de aprofundare a parteneriatului cu Ambasada Poloniei, cu reprezentanții administrației publice locale și societatea civilă din Polonia, care au obținut rezultate remarcabile de dezvoltare ca rezultat al descentralizării masive a serviciilor publice de la nivel central la nivel regional, local.
 
Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ambasadorul Poloniei a vizitat raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta