Harta site-ului
Ajutor
Ambasadorul Poloniei a vizitat raionul Dubăsari
Ambasadorul Poloniei a vizitat raionul Dubăsari

La invitaţia conducerii raionului, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova Artur MICHALSKI, însoţit de directorul Centrului de Informare Ialoveni Tomasz HORBOWSKI, a vizitat joi 13 octombrie, raionul Dubăsari. Oficialul a avut o întîlnire de lucru cu Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI unde au discutat despre colaborarea moldo – polonă la nivel local.
Conducerea raionului a mulțumit dlui Ambasador pentru interesul, susținerea si aportul adus de Ambasadă si Guvernul Poloniei pentru dezvoltarea comunităţilor rurale şi a societăţii civile din raionul Dubasari. Totodată a informat oficialul despre specificul de activitate desfăşurat în zona de securitate a Republicii Moldova, problemele cu care se confruntă autorităţile locale şi populaţia din regiune.
De asemenea, în cadrul discuţiilor dl POLICINSCHI a menţionat şi despre interesul şi disponibilitatea de a stabili relaţii de prietenie şi de parteneriat cu regiuni din Polonia, în cadrul cărora vor fi posibile efectuarea schimbului de experienţă în diverse domenii de activitate. În acest sens, dl Preşedinte a solicitat susţinerea informaţională a Ambasadei despre potenţialele parteneriate între localităţi.
Oficialii au discutat şi despre reformele de succes realizate de Polonia la nivel local. Mai mult, Polonia are un program de asistenţă pentru dezvoltarea iniţiativelor locale care pot fi realizate în parteneriat cu autorităţile locale din Polonia.
Prezenţi în cadrul întîlnirii, reprezentanţii AO „Indigo” Alexei GAFELI şi Sergiu GRIGORIEV, au informat diplomatului polonez despre cele 11 microproiecte implementate în Dubăsari, iniţiate de către organizaţiile de tineret din raion în parteneriat cu Consiliul raional Dubăsari, primăriile locale, Ambasada Poloniei, organizaţia Małopolskie Towarzystwo Oświatowe (Polonia), în cadrul proiectului „Tineri Abilitaţi”. Acest proiect implementat pe parcursul anului 2013 a reuşit să mobilizeze membrii comunităţilor din raionul Dubăsari pentru o participare mai activă la viaţa publică. Înregistrată din 16 ianuarie 2006, Asociaţia Obştească “Indigo” are drept scop promovarea principiilor şi a valorilor democratice, dezvoltarea capacităţilor creative, educarea calităţilor morale şi etice în rîndul copiilor şi tinerilor din raionul Dubăsari.
Preşedintele raionului a solicitat implicarea dlui Ambasador cît şi al directorului Centrului de Informare în susţinerea raionului Dubăsari prin informarea despre posibilele proiecte investiţionale promovate de Guvernul Poloniei, organizarea unor training-uri pentru colaboratorii Consiliului raional în domeniul scrierii proiectelor. În acest context, dl POLICINSCHI a propus semnarea unui acord de parteneriat sau implementarea unui proiect pilot pentru zona de securitate, ca element de apropiere a ambelor maluri ale rîului Nistru.
Oficialul polonez a vizitat „Parcul” din localitatea Doroţcaia, „Clubul Tinerilor Cercetători” amplasat în liceul teoretic din aceeaşi localitate, „Clubul sportiv Respect-Gym” - specializat în kickboxing, din satul Pîrîta, unde s-a întîlnit cu iniţiatorii acestor proiecte realizate în cadrul proiectului „Tineri Abilitaţi”.
Excelenţa sa a spus că este impresionat de efortul depus de oamenii din raionul Dubăsari după conflictul de pe Nistru pentru a fi parte a Republicii Moldova. Ambasadorul Artur MICHALSKI şi-a exprimat satisfacţia pentru informația, dialogul şi rezultatele vizitei sale de lucru din raionul Dubăsari, menționând importanţa comunicării permanente şi parteneriatului comun cu societatea civilă, autoritățile publice în vederea menținerii stabilității în teritoriu, promovării democrației locale şi schimbărilor pozitive în folosul oamenilor.
Preşedintele raionului a reiterat interesul pentru a menține o comunicare permanentă şi susținere reciprocă pentru activitățile inițiate de tineri, de instituții publice, mediul de afaceri şi antreprenoriatul din agricultură.
 
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ambasadorul Poloniei a vizitat raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta