Harta site-ului
Ajutor
Ambasadorul Cehiei a vizitat raionul Dubăsari
Ambasadorul Cehiei a vizitat raionul Dubăsari

Cu o vizită de lucru în raionul Dubăsari s-a aflat astăzi 3 august curent, Ambasadorul  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehia în Republica Moldova dl Zdenek KREJCI, însoţit de dna Ivana KREJCOVA, soţia dlui ambasador, dl Jan HUSAK, consilier al Ambasadei şi dna Daniela DRAGALIN, coordonator de proiecte.
Excelenţa Sa s-a întâlnit cu Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI şi conducătorii subdiviziunilor Consiliului raional. În cadrul discuţiei dl Ambasador a fost informat despre situaţia raionului Dubăsari reieşind din specificul amplasării regiunii în trei platouri, problemele cu care se confruntă populaţia din zona de securitate a Republicii Moldova. De asemenea, au fost discutate proiectele realizate în raionul Dubăsari cu susţinerea Guvernului Republicii Cehe, în special despre Centrul medico-social “Hippocrates” din satul Doroţcaia, construcţia staţiei de epurare la grădiniţa de copii din satul Coşniţa şi durabilitatea acestor două proiecte inaugurate în anul 2008, proiecte finanţate de organizaţia Czech Development Cooperation şi implementate de Asociaţia Obştească „Homecare”.
La moment, instituţia respectivă se confruntă cu o problemă majoră, şi anume sistemul de canalizare învechit, care nu este capabil să facă faţă necesităţilor care le are instituţia în procesul de funcţionare. La acest capitol, Preşedintele raionului a solicitat din partea Ambasadei susţinere în vederea finanţării proiectului de construire a unui sistem de canalizare comun care va deservi şi alte instituţii sociale din localitate. Pentru o cunoaştere mai bine a problemei abordate, Excelenţa Sa Zdenek KREJCI a efectuat o vizită la Centrul Hippocrates din Doroţcaia.
Totodată, au fost discutate şi posibilităţile de a susţine şi alte proiecte necesare dezvoltării social economice din localităţile raionului Dubăsari, precum dotarea instituţiilor medicale cu inventar kinetoterapeutic şi fizioproceduri, posibilitatea de a lărgi spectrul de activităţi a Centrului Hippocrates şi pentru alte localităţi din raion, organizarea schimbului de experienţă a persoanelor ce activează în domeniul social, domeniul tineret, cît şi în domeniul administraţiei publice locale în vederea cunoaşterii practicilor unităţilor administrativ - teritoriale din Cehia.
Dl Preşedinte a adus mulţumiri Ambasadei Cehiei, în persoana dlui Zdenek KREJCI, pentru promovarea măsurilor de dezvoltare comunitară implementate în raionul Dubăsari, la rîndul său Excelenţa Sa a apeciat pozitiv rezultatele activităţii şi conlucrării administraţiei raionului cu Ambasada Cehă şi a menţionat interesul sporit al Republicii Cehia pentru a susţine şi în continuare cu diferite proiecte populaţia şi administraţiile din Republica Moldova, inclusiv raionul Dubăsari, care se află într-o zonă defavorizată. 
 
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ambasadorul Cehiei a vizitat raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta