Harta site-ului
Ajutor
Alcoolul și Adolescenții. Educația moral-educativă a elevilor
Alcoolul și Adolescenții. Educația moral-educativă a elevilor

Există un drog mai periculos decît heroina  și cocaina. El omoară mai mulți oameni, ruinează mai multe vieți, destramă mai multe familii, distruge cariere personale, risipește mai mulți bani. Numele lui este ALCOOLUL.
Pe această cale, la  2 octombrie este marcată ziua mondială  fără alcool. Din acest motiv, specialistul  în domeniul tineret, dna Olga a prezentat o oră educativă cu genericul: „ Adolescenții fără alcool”, pentru una din clasele a 9-a din L.T. „Ion Creangă” c. Coșnița. Este mult mai ușor să previi alcoolul, decît să-i strîngi „roadele” , pentru că berea și substanţele  alcoolice sunt la mare căutare în rîndul elevilor. Una dintre cele mari probleme sunt  tinerii, adolescenții, domnișoarele, mamele  tinere, etc.  Acum,  în loc să procure un pet cu băuturi răcoritoare sau  sucuri, se  cumpără băuturi alcoolice. Tot mai des poți întîlni tineri, în special domnişoare ţînînd sticla de bere în mâină . La fiecare petrecere organizată cu colegii de şcoală sau la  alte activităţi extraşcolare majoritatea elevilor  se află în stare de ebrietate, atît băieţi cît şi fete. Oare pe vremuri, tinerii promovau acelaşi comportament ? Unul din motivele principale  pentru care tinerii consumă alcool, este lipsa unei activităţi. Tinerii pur și simplu deseori nu au o ocupație anumită, care să le satisfacă interesele  și se țin numai de „distracții” şi obiceiuri  proaste.Cu acest scop au fost puse în discuţie aceste subiecte, ca să contribium la educația tinerilor generaţiei de azi.
.
La această lecție au fost abordate următoarele probleme:  Ce provoacă alcoolul ? Care este efectul  acestuia?  De ce tinerii consumă alcool?, Alcoolismul fenomen si boală socială.

Elevii împreună cu dna Olga au încercat să găsească soluții pentru stoparea crizei alcoolismului în Moldova, acestea sunt:
1.Interzicerea spoturilor publicitare la băuturile alcoolice.
2.Interzicerea vînzării băuturilor alcoolice  În rîndul minorilor.
3.Anularea sărbătorii  vinului.( Organizarea expoziţiilor de struguri)
4.Amenzi mari pentru conducerea în stare de ebrietate.
4.Educația elevilor și studenților în școli.
   La finalul orei, adolescenții au tras concluzii privind acest subiect de mare amploare, au prezentat desene cu genericul : „Adolescenții împotriva alcoolului”.
 Nu uita – „Poţi dărui creierilor tăi altceva mai bun decît alcoolul”.


specialistul în domeniu tineret, comuna Coşniţa.




Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Alcoolul și Adolescenții. Educația moral-educativă a elevilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta