Harta site-ului
Ajutor
Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură
Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură

Din dragoste faţă de regele poeziei, dar şi cu ocazia zilei de naştere a marelui poet nepereche, Mihai Eminescu, biblioteca publică Molovata Nouă a organizat Ziua uşilor deschise pentru utilizatorii bibliotecii.
Această manifestare culturală a inclus un ciclu de activităţi consacrate zilei de naştere a  marelui poet cum ar fi:   excursii la bibliotecă, ciclu de lecturi eminesciene ,,Mihai Eminescu – cel mai mare poet al neamului”,  revistă bibliografică „Să-l cunoaştem pe Eminescu”, poliţe tematice cu genericul „Eminescu – o lume dăruită nouă”.   Participanţii la eveniment au fost  elevii  gimnaziului „Anatol Codru” din localitate.  Chiar de  sf. Vasile a fost organizată  expoziţia de carte  „Bădiţă Mihai  - aşteptăm semănători”.
Un cor de copii strigau vesel la uşa bibliotecii: PRIMIŢI URĂTORII!!!
PRIMIM: a fost răspunsul.
Erau elevii clasei  a 3-a ghidaţi de profesoara dna  Axenia  Ursu, după care au urmat clasa a 4-a şi dna profesoară  Socolovschi  Elena au semănat, ne-au urat de sănătate, dar au şi recitat şi cântat pe versurile marelui poet Mihai Eminescu, după care au primit şi darurile tradiţionale.
Alţi copii din clasa 2 –a au fost următorii care ne-au vizitat în această zi, conduşi de profesoara dna Elena Cebotari cu care am trecut în revistă opera  lui Mihai Eminescu, la fel au fost receptivi  şi au recitat şi cântat din  versurile  poetului.
Nespus de curioşi au fost elevii cl. I-a împreună cu profesoara  dna Aliona Carpov,  care pentru prima dată au păşit pragul bibliotecii şi care au vizionat la calculator  filmuleţul  „Eminescu şi  creaţia sa pentru copii”.
Copiii au participat activ la discuţii, acumulând noi cunoştinţe despre opera eminesciană,  au creat o atmosferă cu adevărat Dumnezeiască. Nu au fost lipsă nici îndemnurile poetului drag:
- Citeşte! Numai citind mereu,  creierul  tău va deveni un laborator de idei  şi imagini  din care vei întocmi  interesul şi filosofia vieţii.
- Cărţile trebuie să fie  oglinzile de aur  ale realităţii.
Valentina  VERLAN, biblioteca publică Molovata Nouă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta