Harta site-ului
Ajutor
Ajutoare materiale către 6 iulie – Ziua comemorării victimelor represiunilor politice
Ajutoare materiale către 6 iulie – Ziua comemorării victimelor represiunilor politice

Cu 68 de ani în urmă, Republica Moldova a trăit adevărate scene de coşmar. În perioada 05-07 iulie 1949, a avut loc cel mai mare val de deportări de pe teritoriul Moldovei, unde au fost scoși cu armele sute de mii de oameni din casele lor, urcați în vagoane de vite și duși în Siberia. În urma deportărilor, din 1941 şi 1949, din Moldova au fost duşi în exil, cei mai buni gospodari din satele şi oraşele ţării. Cu regret putem afirma că consecinţele acelor deportări se vor resimţi încă mult timp.
În cadrul realizării acţiunilor pentru comemorarea deportărilor în masă şi în scopul ameliorării situaţiei materiale a foştilor deportaţi şi deţinuţi politici din raionul Dubăsari, Consiliul de administrare al fondului local de susținere socială a populației Dubăsari, la data de 19 iunie curent, s-a convocat în ședință, prezidată de către dl Grigore Policinschi, Președintele raionului Dubăsari care este și președintele Consiliului de administrare.
În cadrul ședinței, au fost examinate 21 dosare ale foștilor deportați și deținuți politici. Astfel,  prin Decizia nr. 11 din 19.06.2017, Consiliul de administrare al fondului local de susținere socială a populației a decis acordarea ajutoarelor materiale unice în cuantum a câte 700 lei titularilor menționați.
Totodată, vă informăm că la ședința dată au mai fost examinate și 39 cereri pentru acordarea ajutorului material, unde conform Deciziei nr. 12 din 19.06.2017, s-a decis acordarea suportului financiar, pentru 37 beneficiari, în sumă totală de 21900 lei, ceilalți doi solicitanți  vor primi refuz, din motiv că au beneficiat recent de prestația dată.  
Aducem la cunoștință că achitarea ajutorului material se efectuaează prin intermediul prestatorului de servicii de plată Poșta Moldovei, în termen de 30 de zile.
Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari recomandă familiilor defavorizate și cu deficiențe grave de sănătate să se adreseze la asistentul social din localitate pentru a depune setul de acte confirmative.
 
Tatiana IVANOV, specialist – coordonator
în administrarea ajutorului material

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ajutoare materiale către 6 iulie – Ziua comemorării victimelor represiunilor politice - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta