Harta site-ului
Ajutor
Agricultorii păgubaşi îşi pot primi compensaţiile
Agricultorii păgubaşi îşi pot primi compensaţiile

În Monitorul Oficial al Republicii Moldova, din data de 24 octombrie 2014, a fost publicată Hotărîrea Guvernului nr 836, din 8 octombrie 2014 cu privire la compensarea parţială a cheltuielilor suportate de către deţinătorii de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, în care se prevede repartizarea sumei de 11 937 978,3 lei pentru compensarea cheltuielilor suportate în procesul de prelucrare/însămînţare a culturilor agricole, din pricina privării de dreptul de a le prelucra ]n continuare, de către autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol.
  Sursele financiare sînt alocate în bugetul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură, structură care se va ocupa şi cu repartizarea banilor respectivi.
 În cadrul primăriilor vizate, conform Regulamentului aprobat prin Hotărîrea Guvernului dată, se crează Comisii speciale care colectează actele necesare de la deţinătorii terenurilor respective. Persoanele interesate se adreseaza la primaria corespunzatoare pentru a depune actele solicitate. 
După examinarea cererilor şi actelor pînă la 1 noiembrie 2014, Comisiile vor introduce în liste doar deţinătorii de terenuri care fac parte din suprafaţa de 5 374,85 ha (în calcul nu a fost inclusă suprafaţa de 1 110, 10 ha – terenuri nelucrate mai mult de 3 ani din totalul de 6484,85 ha).

Valeriu Popuşoi, 
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Agricultorii păgubaşi îşi pot primi compensaţiile - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta