Harta site-ului
Ajutor
Agricultorii moldoveni vor putea să-şi vîndă mai uşor produsele pe pieţele din ţările vecine.
Agricultorii moldoveni vor putea să-şi vîndă mai uşor produsele pe pieţele din ţările vecine.

Din martie, va deveni funcţional un site, pe paginile căruia producătorii agricoli, dar şi comercianţii din Republica Moldova, Ucraina şi România îşi vor putea plasa ofertele comerciale. Informaţiile de pe site vor fi disponibile în 3 limbi – română, rusă şi engleză.
Pe acest site, agricultorii îşi vor plasa oferta şi vor putea comunica direct cu partenerii interesaţi din cele două ţări vecine. Pentru ca această bursă agricolă să funcţioneze, producătorii trebuie să indice exact cantităţile şi calitatea produselor. Deasemenea ei trebuie să mai afişeze datele de contact, pentru negocieri directe asupra termenilor de livrare şi a preţului.
Platforma on-line se va numi agrimarket-blacksea.com şi este lansată cu suportul financiar al Uniunii Europene cu scopul de a facilita comerţul cu produse alimentare în zona Mării Negre.
Acest proiect va ajuta agricultorilor moldoveni să se apropie mai mult de piaţa Uniunii Europene, pentru că vor fi impuşi să prezinte doar marfă de calitate. Piaţa UE consumă anual produse agroalimentare în valoare de aproximativ 25 de miliarde de euro. Totodată, consumul produselor cu certificat obişnuit de calitate au crescut cu 4 la sută.
Pe paginile site-ului vor fi afişate preţurile pe 10 categorii de fructe şi 15 categorii de legume de pe 10 pieţe agricole: 5 din Republica Moldova (Edineţ, Bălţi, Ungheni, Chişinău, Cahul), 3 din Ucraina (Ismail, Odessa, Kotovsk) şi 2 din România (Galaţi şi Constanţa), care vor fi actualizate săptămînal. Deasemenea, pe site vor fi plasate cercetări analitice, baze de date ale companiilor, ofertele comerciale, care vor fi remise săptămînal, pe poşta electronică, tuturor celor ce vor fi înregistraţi ca utilizatori ai site-lui.
Partenerul proiectului în Republica Moldova este federaţia AGROinform, în România – Organizaţia pentru promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii, în Ucraina – Fondul regional de susţinere a antreprenoriatului din regiunea Odessa. Utilizarea site-lui de către producători şi comercianţi va fi gratuită.
Pentru elaborarea site-ului, Uniunea Europeană a oferit finanţări nerambursabile de peste 500 de mii de euro.


Popuşoi Valeriu, specialist principal
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Agricultorii moldoveni vor putea să-şi vîndă mai uşor produsele pe pieţele din ţările vecine. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta