Harta site-ului
Ajutor
Agricultorii și fermierii din raionul Dubăsari informați despre subvențiile privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural
Agricultorii și fermierii din raionul Dubăsari informați despre subvențiile privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural

La începutul lunii februarie, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), a demarat „Campania de informare - 2024” sub sloganul „Agricultura și mediul rural – oportunități de subvenționare”. Astăzi, 7 februarie, vicepreședintele raionului responsabil de domeniul agricol dl Alexandru REUL, Secția agricultură și cadastru, agricultori și fermieri din raionul Dubăsari au participat la sesiunea de informare prezentată de reprezentanții AIPA. În cadrul întrunirii au fost prezentate oportunitățile de subvenționare.
Campania dată a fost inițiată cu scopul de a familiariza și informa potențialii beneficiari de subvenții privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2024, inclusiv și absorbția corectă a fondurilor nerambursabile acordate. Datorită prezentării, agenții economici și fermierii din teritoriu au avut oportunitatea de a cunoaște măsurile de finanțare, condițiile, documentele necesare şi etapele de accesare a FNDAMR. Totodată, prezența a luat cunoștință şi de drepturile şi obligațiile ce le revin în calitate de beneficiari de subvenții.
La finalul sesiunii de informare, subiecții participării au fost invitați la discuții pentru a se expune asupra materialului prezentat și a completa cele expuse cu propuneri de îmbunătățire a procesului de subvenționare, dificultățile întâmpinate în cadrul procesului de colectare a documentelor și de depunere a dosarului de solicitare a suportului financiar.
Agenţia de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) este o instituție publică care activează în temeiul Hotărârii de Guvern nr. 20/2019, ce are menirea de a gestiona resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, precum și resursele partenerilor de dezvoltare alocate spre administrare și de a realiza măsurile de intervenție pentru sectorul agricol.
AIPA este un partener de încredere pentru producătorii agricoli, oferindu-le șansa de a se dezvolta, de a deveni sustenabili și competitivi, atât la nivel național cât și internațional, prin accesarea subvențiilor și programelor de suport destinate sectorului privat din mediul rural.
 
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Agricultorii și fermierii din raionul Dubăsari informați despre subvențiile privind oportunitățile de finanțare prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta