Harta site-ului
Ajutor
,,Afganistan – lacrimă amară”
,,Afganistan – lacrimă amară”

De ce război?! Să spunem nu!
Să spunem nu și eu și tu
Căci pacea ne-au dorit strămoșii...
La data de 13 februarie curent, cu prilejul a 30 de ANI de la retragerea contigentului limitat al trupelor militare din Afganistan, a fost organizată Activitatea comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan. Suntem bucuroși că în această zi importantă sunt alături de noi vicepreședintele raionului Dubăsari dna Maria Jimbei, președintele Asociației veteranilor de război din Afganistan dl Iurie Cibuc și veteran, care au participat la război, din raionul Dubasari.
Potrivit datelor statistice oficiale, în războiul din Afganistan au participat aproximativ 13 mii de moldoveni dintre care 301 militari s-au pierdut viața, patru au fost declarați dispăruți, iar alți 257 au rămas invalizi.
Din raionul Dubasari au participat aproximativ 60 de persoane dintre care 51 sunt vii iar 8 au decedat.
Războiul a durat timp de un deceniu, între anii 1979-1989.
La activitatea organizată, în incinta bibliotecii publice raionale, sub genericul ,,Afganistan – lacrimă amară”,  s-au recitat poezii, dedicate veteranilor, de către tinerii din LT "Ion Creangă", s-au interpretat cântece la chitară de Emilian Postica.
Dna Maria Jimbei și-a exprimat, printr-un discurs, recunoștința față de eroii, care au luptat în acel crâncen război. De asemenea dna vicepreședinte, le-a vorbit tinerilor despre importanța promovării valorilor patriotice, de cinstire a memoriei celor, care au rămas să zacă pe câmpul de luptă.
Totodată, de către specialiștii Direcției cultură și turism, specialistul în domeniul tineret și cei de la bibliotecă, au fost colectate materiale de la participanții la acel război, care au fost oformate într-un filmuleț de scurt metraj. Segvențele din filmulețul dat reprezintă istoria reală de pe timpul războiului.
Cei prezenți au ținut discursuri despre trecut și prezent. Căci numai cel, care a trecut prin război poate înțelege adevăratul gust al păcii, numai cel care a stat cu arma în mână pentru a-și apăra camarazii, poate înțelege cu adevărat ce înseamnă viața de om. Veteranii sunt oamenii, care trebuie să citească tinerei generații lecții de curaj, viață și patriotism.
Ecaterina RUSU,
specialist domeniul tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

,,Afganistan – lacrimă amară” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta