Harta site-ului
Ajutor
Administrațiile publice locale parte a campaniei naționale de înverzire a plaiului
Administrațiile publice locale parte a campaniei naționale de înverzire a plaiului

În toată țara, din 5 noiembrie 2022, plantăm un arbore pentru dăinuirea noastră, dăm startul campaniei naționale de înverzire a plaiului ”Plantează-ți viitorul” . 
Cu acest prilej, Inspecția pentru protecția mediului Dubăsari a organizat o ședință de lucru cu participarea conducerii raionului Dubăsari și a primarilor localităților.
Campania dată urmărește ca scop plantarea de arbori, acțiuni ce vor avea un rezultat scontat și vor contribui la diminuarea schimbărilor climatice, la salvarea planetei.
Menționăm că, acțiunile, ce vor demara pe 5 noiembrie 2022 vor continua și pe parcursul lunii noiembrie, vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafețelor împădurite.
Specialiștii Inspecției pentru protecția mediului (IPM) Dubăsari au vorbit despre necesitatea realizării campaniei date cu întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru buna organizare a acestei acțiuni și materialul săditor care va fi oferit adminstrațiilor publice locale pentru plantare. Din fondul ecologic național, pentru realizarea campaniei,  raionul Dubăsari va primi 13000 puieți.
Totodată, primarii s-au familiarizat și cu Legea 272, art. 25, unde se stipulează despre actele necesare pentru primirea autorizației pentru folosirea specială a apei.
O atenție deosebită s-a atras în cadrul întrunirii și obținerii autorizației necesare pentru tăierea arborilor proceduri specificate în Dispoziția nr 32 din 8 august 2022.
De asemenea, IPM Dubăsari, au solicitat primarilor, aflați în procesul de planificare a bugetului pentru anul 2023, să prevadă mijloace financiare pentru combaterea ambroziei.
Republica Moldova are o împădurire de aproximativ 11% din suprafața țării. Anual, în țara noastră se desfășoară 2 campanii de împădurire, primăvara, când marcăm luna pădurii și toamna, în preajma Zilei Naționale a Înverzirii Plaiului.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Administrațiile publice locale parte a campaniei naționale de înverzire a plaiului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta