Harta site-ului
Ajutor
”Adio ani de liceu”
”Adio ani de liceu”

Ultima seară festivă a liceenilor este probabil cea mai importantă și memorabilă. Astfel la data de 11 iulie curent în incinta Centrului de odihnă pentru copii și tineret ”Prietenia” a avut loc manifestația culturală ”Absolventul anului-2014” cu genericul ”Adio, ani de liceu”. La măsura dată au participat cca 300 invitați, dintre care 250 absolvenți ai liceelor din raionul Dubăsari, manageri ai instituțiilor de învățămînt preuniversitar, profesori, dirijinți și părinți. De asemenea în calitate de invitați de onoare au fost dl Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari, dna M.Jimbei vicepreședintele raionului, dna L.Brăducean șef Direcție învățămînt tineret și sport, dl V. Berzan, secretarul Consiliului raional, dna V. Semionov, șef Direcție cultură și turism și dna Roșca Tatiana, consilier raional. 
            Oaspeții au exprimat  cuvînte de felicitare pentru absolvenți, urîndu-le succes în calea matură care va urma, baftă la facultatea și cariera pe care o vor îmbrățișa. Totodată a fost menționat faptul că după finisarea studiilor superioare toți absolvenți sunt așteptați să se întoarcă în localitățile de baștină pentru a se încadra în cîmpul muncii deoarece în raion este nevoie de lucrători calificați și profesioniști. O parte importantă a acestei festivități a fost binecuvîntarea preotului de Coșnița dl Ciorbă Veaceslav, care la fel le-a urat absolvenților un drum bun în viață.
Cei mai activi și cei mai talentați tineri au fost menționați cu diplome și premiați, astfel fiind răsplătiți atît pentru participarea la activitățile extracurriculare cît și pentru reușite la disciplinele școlare. Surprizele serii nu s-au încheiat aici, deoarece absolvenții au fost felicitați și de colegii lor mai mici care au venit în dar cu cîteva piese și un dans pentru a face seara mai frumoasă, fapt ce a bucurat nespus de mult.
       Absolvenții au avut oportunitatea să aducă mulțumiri și plecăciuni pentru dascălii care au depus efort la formarea lor ca personalitate, pregătindu-i de provocările ce vor apărea în drumul vieții mature. Pe această cale, Promoția 2014 a Liceului teoretic Doroțcaia, nu a ezitat să vină cu un gest foarte frumos de a oferi diplome de onoare dlui președinte de raion dl Grigore Policinschi, dnei L. Brăducean șef Direcție învățămînt tineret și sport, precum și dnei A. Pancov, șef Centrul multifuncțional pentru copii și tineret, adresînd un mesaj de mulțumire pentru contribuția adusă la dezvoltarea activismului civic în rîndul tinerilor.
            Punctul culminant al serii a fost ultimul vals al absolvenților și un grandios și spectaculos foc de artificii, după care a urmat o discotecă în aer liber, unde absolvenții s-au descătușat și au creat o atmosferă de sărbătoare în adevăratul sens al cuvîntului. La finalul serii absolvenții au adus sincere mulțumiri conducerii raionului Dubăsari, dlui Grigore Policinschi pentru argumentele pozitive care au fost aduse mereu în sprijinul tuturor tinerilor activi și merituoși din instituțiile de învățămînt din raion, dnei L. Brăducean șef Direcție învățămînt tineret și sport pentru susținerea continuă și suportul adus tinerilor absolvenți, precum și Direcției cultură și turism și Centrului multifuncțional pentru copii și tineret pentru promovarea activismului civic în rîndul tinerilor și buna organizare a acestui eveniment cultural care cu singuranță va rămîne o amintire încununată de emoții pozitive. Sărbătoarea  raională ”Adio-ani de liceu” a devenit o oportunitate pentru absolvenți ca fiind o ultimă seară împreună, să se cunoască mai bine și să creeze o Zi a Absolventului la cel mai înalt nivel. 
                                                                                 Bolgari Doina-specialist principal domeniul tineret, platoul Coșnița

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

”Adio ani de liceu” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta