Harta site-ului
Ajutor
Activităţile transdisciplinare continuă
Activităţile transdisciplinare continuă

„Transdisciplinaritatea priveşte – aşa cum indică prefixul „trans” – ceea ce se află în acelaşi timp şi între discipline, şi înăuntrul diverselor discipline, şi dincolo de orice disciplină. Finalitatea ei este înţelegerea lumii prezente, unul dintre imperativele ei fiind unitatea cunoaşterii.” Basarab Nicolescu.

Conform curriculei 2018, elevii clasei I, finisează anul de studii cu 5 zile de activități transdisciplinare, adică în ultima săptămână din luna mai.
Activitățile transdisciplinare presupun abordarea integrată a curriculumului prin centrarea pe probleme ale lumii reale în contexte cotidiene, urmărind dezvoltarea competenţelor pentru viață.
Activitățile transdisciplinare trebuie să ofere copiilor bucuria și fascinația unor experiențe surprinzătoare și motivante. Pedagogii au, astfel, cel mai favorabil cadru de manifestare a creativității pentru a învăța elevii să știe a învăța, a face, a conviețui cu ceilalţi, a fi fericiţi. Se admite învățarea prin proiecte în sala de clasă sau diverse activități în aer liber: excursii, vizite, expediții tip aventură, în cadrul căreia se colectează informații, se dobândesc experiențe cognitive, acționale, afective.
La data de 27 mai 2019, elevii din clasa I, ai L.T. „Ion Creangă”, Coşniţa au mers în excursie la Şcoala de arte din localitate. Directorul instituţiei, dnul Vasile Ivanov, cu mult tact le-a vorbit copiilor despre istoricul şcolii, profesorii calificaţi care activează aici, despre sălile în care elevii sunt inițiați în cunoștințele artistice. Li s-a recomandat celor, care adoră să deseneze, să cânte, să danseze sau să mânuiască un instrument muzical, să se adreseze părinților, ca să-i înscrie la Şcoala de arte.
Excursia şcolară, mult dorită şi îndrăgită de elevi, a continuat cu jocuri în aer liber în Parcul de distracţii din localitate.
 
Lilia RUSU, 
Liceul Teoretic "Ion Creangă" Coşniţa

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activităţile transdisciplinare continuă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta