Harta site-ului
Ajutor
Activităţi privind drepturile și obligațiunile copiilor desfăşurate în Liceul Teoretic "Ion Creangă" Coşniţa
Activităţi privind drepturile și obligațiunile copiilor desfăşurate în Liceul Teoretic "Ion Creangă" Coşniţa

Săptămâna aceasta s-au finalizat activitățile cu privire la Drepturile și Obligațiunile Copiilor. Astfel, elevii din Liceul Teoretic "Ion Creangă" au avut parte de un careu unde au fost prezentate toate activitățile care au fost realizate în acest scop și rezultatele Chestionarului cu privire la Drepturile și Obligațiunile Copilului.
Pe lângă posterele cu privire la Drepturile și Obligațiunile Copilului realizate de elevii de gimnaziu, elevii au aflat și analizat Chestionarul
 cu privire la Drepturile și Obligațiunile Copilului în care s-a evidențiat faptul că elevii din Liceul Teoretic „Ion Creangă” observă valorile care se promovează aici, acestea fiind: frumosul, ajutorul reciproc, cumsecădenia, bunătatea, sprijinul și încurajarea, disciplina, respectul, toleranța, înțelegerea, etc.
La fel, în urma analizei s-a accentuat faptul că elevii pun accent pe calitatea predării, relația profesor-elev, relația elev- elev. Au fost selectate câteva dintre drepturile pe care copiii le exercită, înscenate fiind de elevii mai mari care s-au descurcat foarte bine cu rolurile de actori pe care le-au avut de îndeplinit. Spre înscenare au fost propuse următoarele drepturi: Dr. la nume și identitate, Dr. la asistență medicală, Dr. la informare, Dr. la nondiscriminare, Dr. informație corectă, Dr. la participare civică, Dr. la exprimarea opiniei, etc. Au fost accentuate încă o dată Obligațiunile elevilor în raport cu fiecare drept, iar această activitate va rămâne ca un semn de exclamare pentru fiecare elev prezent.
Ludmila NICOLAEV,
Liceul Teoretic "Ion Creangă" Coşniţa

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activităţi privind drepturile și obligațiunile copiilor desfăşurate în Liceul Teoretic "Ion Creangă" Coşniţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta