Harta site-ului
Ajutor
Activităţi de reintegrare şcolară a elevilor aflaţi în situaţie de risc cu sprijinul familiei şi a comunităţii
Activităţi de reintegrare şcolară a elevilor aflaţi în situaţie de risc cu sprijinul familiei şi a comunităţii

Conform graficului de activitate, la data de 28.09.2018, s-a desfăşurat atelierul de lucru pentru elevi, părinţi, cadre didactice la tema: „Activităţi de reintegrare şcolară a elevilor aflaţi în situaţie de risc cu sprijinul familiei şi al comunităţii”.
Această activitate este realizată  prin intermediul programului de granturi mici, desfăşurat în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Republica Moldova 2017-2019”, realizat de către Caritas, Cehia în parteneriat cu People in Need, Moldova cu suportul financiar al Agenţiei Cehe de dezvoltare.
La atelier au fost propuse următoarele obiective:
* prevenirea primară şi informarea corespunzătoare;
*depistarea şi corectarea copiilor cu dificultăţi de comunicare;
*responsabilizarea părinţilor față de copiii lor;
*consolidarea  parteneriatului  şcoală-familie-comunitate.
La atelier au participat 11 copii, părinţi, specialiştii SAP, CDS din grădiniţe şi din L.T. ”Ion Creangă”.
Pe parcursul atelierului au fost desfăşurate diverse metode activ-participative, unde copiii au fost implicaţi în mai multe jocuri didactice pentru dezvoltarea vorbirii şi corectarea dificultăţilor de comunicare, folosind materiale didactice ilustrative.
În paralel a fost realizată activitatea cu părinţii, fiind chestionaţi la subiectul: „Comunicarea eficientă în relaţia părinte-copil” şi ,, Copilul meu” unde au fost expuse părerile, impresiile, emoţiile lor referitor la activităţile în care au fost implicaţi.
La început, părinţii nu erau încrezuţi că copiii lor vor fi activi şi se vor implica în jocuri, întrând în contact cu alţi copii, motivând că: „copilul se va închide în sine şi va fi pasiv”, „se va simţi rău şi va fi capricios”, „se va ruşina şi nu va interrelaţiona cu alţi copii”.
La sfârşitul atelierului părinţii au rămas foarte mulţumiţi şi satisfăcuţi, exprimându-se: „este foarte important să comunicăm cât mai mult, neavând secrete între noi ” , „mă voi strădui să devenim prieteni şi să discutăm cât mai mult cu ei”, „voi petrece mai mult timp împreună cu copilul meu”, „am văzut cât de importantă este socializarea între copii, participând  la activităţi interactive în Centrul de resurse”.  Astfel, între copii  s-a format o strânsă legătură de prietenie  şi au marea dorinţă  de a mai participa la astfel de aсtivităţi interesante şi utile pentru ei.
 
                                                              Eudochia URSU , logoped Serviciul de asistenţă psihopedagogică

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activităţi de reintegrare şcolară a elevilor aflaţi în situaţie de risc cu sprijinul familiei şi a comunităţii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta