Harta site-ului
Ajutor
Activitatea sistemului de irigare din platoul Holercani
Activitatea sistemului de irigare din platoul Holercani

Miercuri 14 noiembrie 2018, la ora 1000, în incinta primăriei satului Ustia, la propunerea  agenţilor economici, de către Direcţia agricultură şi cadastru Dubăsari de comun cu Direcţia agricultură şi servicii funciare Criuleni, a fost convocată o şedinţă de lucru referitor la activitatea sistemului de irigare din platoul Holercani, unde au participat agenţii economici, reprezentanţii Direcţiilor agricole Dubăsari şi Criuleni, reprezentanţii Administraţiei publice locale de nivelul I.
În discuţie au fost puse următoarele probleme:
- Activitatea Asociaţiei utilizatorilor de apă pentru irigare Holercani.
- Activitatea sistemului de irigare Holercani până în prezent şi perpectivele ei pe viitor.
Problemele puse în discuţie la moment sunt strâns legate între ele.
Deoarece în prezent fiind în proces de reorganizare a structurilor Administraţiei publice centrale, Agenţia „Apele Moldovei” se reorganizează, întreprinderile de stat aflate în subordine ca: Î.S Staţiunea tehnologică pentru irigare Chişinău şi Î.S. „Sistemul de Gospodărire a Apelor „Nistru-Centru” prin Hotărârea Guvernului nr.806 din 01.08.2018 „Cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului” sunt transmise Agenţiei Proprietăţii Publice, cu perspectiva reorganizării sau lichidării.
Deoarece sistemul de irigare Holercani până în prezent a fost gestionat de Î.S. „Sistemul de Gospodărire a Apelor „Nistru-Centru”, apare necesitatea reabilitării activităţii Asociaţiei utilizatorilor de apă pentru irigare Holercani, pentru a beneficia de prevederile Legii Republicii Moldova nr. 171 din 09.07.2010, „Cu privire la asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigare” privind transmiterea în folosinţă gratuită (prin încheierea unui contract de comodat) a sistemelor de irigare şi posibilitatea efecientă de gestionare.
Pentru aceasta este necesar de convocat adunarea generală a utilizatorilor de apă pentru irigare pentru data de 27 noiembrie la Casa de cultură din satul Ustia, unde vor fi puse în discuţie problemele apărute, privind darea de seamă a activităţii Asociaţiei, realegera organelor de conducere şi control, modificări în statut şi certificate de înregistrare şi altele, prin întocmirea unui process verbal.
 
Serghei GUVIR,
şef Direcție agricultură și cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activitatea sistemului de irigare din platoul Holercani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta