Harta site-ului
Ajutor
Activitatea Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare “Coşniţa”
Activitatea Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare “Coşniţa”

La data de 12 februarie 2019, în localul primării Coşniţa, s-a petrecut adunarea generală a Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare ,,Coşniţa” (AUAI ,,Coşniţa”).
La adunare au  participat: membrii Consiliului de administrare a AUAI ,,Coşniţa”, membrii reprezentanţi ai  utilizatorilor agricoli din sectoarele SCI  Coşniţa, reprezentanții Fondului Dezvoltare Durabilă Moldova, Valentina Badrajan – director executiv F.D.D.Moldova, Valentina Catanoi – specialist dezvoltarea AUAI FDD Moldova, Serjiu Pînzaru – jurist Fondul Dezvoltare Durabilă Moldova, Eugen Belîi – specialist Agenția Apele Moldovei și specialiştii Direcției Agricultură şi Cadastru.
Activitatea asociaţiei pe parcursul anului 2018 a fost adusă la cunoştinţă tuturor membrilor asociaţiei şi cetăţenilor din sat, care au asistat la adunare, de către preşedintele AUAI ,,Coşniţa” dl Vladimir Cibuc. În raport au fost aduse la cunoştinţă succesele şi problemele de lucru cu care s-a confruntat asociaţia pe parcursul anului 2018. An de an lucrările desfășurate în asociație mai mult merg spre bine, se măresc suprafețele de irigare unde în anul 2017 se irigau 453ha volumul de apă de 659 mii/m3,  în 2018 s-au irgat 575 ha cu un volum de apă de 811mii/m3, în 2019 se planifică de a iriga până la 1mln m3 apă. Pe 1 mde apă folosit la irigare pentru membrii asociaţiei pe anii 2018 – 2019 preţul este de 3 lei, pentru non membru de 9 lei m3, un pas spre bine este preţul de plată a cotizaţiei la 1ha anul 2017 a fost de 300 lei, 2018 – 260 lei. Discutând bugetul pe anul 2019 la adunările de sectoare care s-au organizat pe 24.02.2019 în s. Pîrîta şi 25.02.2019 în s. Coşniţa s-a propus ca cotizaţia pe 1ha să fie de 240 lei, iar cotezaţia de aderare de membru de 800 lei.
La sfârşit de an Asociaţia are un venit de peste 400 mii lei unde s-a creat un depozit de 250 mii lei, cotizațiile de membru au fost colectate la 99%. S-a procurat echipament de protecția muncii, aparat de sudat, s-au majorat salariile la operatori ş.a. Asociația urilizatorilor de apă ,,Coşniţa” este ca un exemplu pentru celelalte asociaţii din Republica Moldova. Asociaţia a aderat la diferite proiecte de la IFAD și USAID unde au beneficiat de 2 baiere, Fondul Durabil a donat 2 mașini de irigare, în total sunt 7 unități de irigare, s-au mai procurat 200 m de furtun pentru utilaj de irigare, 30 de unități de contoare de apă și alte piese.
La finele discursului dl Vladimir Cibuc le-a mulțumit membrilor Consiliului de administrare, operatorilor, directorului executiv, contabilului,  membrilor asociației şi Fondului Dezvoltării Durabile pentru susținerea asociației în dezvoltarea acesteia. Acesta a fost ultimul raport în funcție de preşedinte al asociaţiei din motiv că a expirat mandatul de preşedinte, le-a dorit noului preşedinte, noului consiliu ce vor fi aleşi să depună forţe de muncă mai mari pentru dezvoltarea asociației pentru anii următori.
La finele adunării Consiliul de administrare a propus candidatura de președinte al asociației AUAI ,,Coşniţa” pe următorii 4 ani pe dl Sergiu Grîjancovschi, au fost realeşi şi Preşedinţii Comisiilor de cenzori şi de soluţionare a letigiilor. Activitatea asociației pe anul 2018 se califică ca una bună.
 
Nicolae Bulat,
Specialist principal DAC

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activitatea Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare “Coşniţa” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta