Harta site-ului
Ajutor
Activitatea Asociației Utilizatorilor de Apă
Activitatea Asociației Utilizatorilor de Apă

La data de 18 februarie 2020, în incinta Casei raionale de Cultură din s. Coşniţa, s-a petrecut adunarea generală a Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare ,,Coşniţa” (AUAI ,,Coşniţa”).
La adunare au  participat: membrii Consiliului de administrare a AUAI ,,Coşniţa”, membrii reprezentanţi ai utilizatorilor agricoli din sectoarele SCI Coşniţa, reprezentanții Fondului Dezvoltare Durabilă Moldova, Valentina Catanoi – director executiv Fondul Dezvoltare Durabilă Moldova, Andrei Turcu – specialist Agenția Apele Moldovei și specialiştii Direcției Agricultură şi Cadastru.
Activitatea asociaţiei pe parcursul anului 2019 a fost adusă la cunoştinţă de către preşedintele AUAI ,,Coşniţa” dl Sergiu Grîjancovschi.
În raport, care a constituit o agendă din 12 puncte, au fost aduse la cunoştinţă succesele şi problemele de lucru cu care s-a confruntat asociaţia pe parcursul anului 2019.
An de an activitatea asociației se dezvoltă, se măresc suprafețele de irigare precum și volumul de apă pompat de stațiile de pompare către utilizatori. Astfel în 2018 au fost pompate 811 mii/m3, iar în 2019 a constituit 883 mii/m3.
Pentru anul 2020 se planifică de a utiliza peste 1 mln m3 apă și o suprafață de 970 ha. Prețul pentru 1 mde apă folosit la irigare pentru membrii asociaţiei pe anul 2019 a fost de 3 lei, pentru non membru de 9 lei m3, aceleași prețuri rămânând neschimbate și pentru anul 2020. Au fost propuneri din partea membrilor asociației de a micșora plata cotizaţiei pentru 1 ha, dar în urma discuțiilor modificări nu au fost făcute, plata cotizației rămânând de 240 lei pentru 1 ha, precum și plata de aderare ca membru rămânând de 800 lei. De asemenea, în urma discuțiilor dintre conducerea şi membrii asociaţiei au fost înaintate propuneri despre contorizarea tuturor echipamentelor de irigare şi neadmiterea furtului de apă din sistemă. Totodată, s-a propus ca să fie excluşi din membri ai asociației persoanele care nu au achitat cotizațiile mai mult de doi ani.
Președintele asociației dl Sergiu Grîjancovschi îşi propune în continuare dezvoltarea asociației cu membri responsabili şi ca toate terenurile supuse irigării să fie prelucrate, fără pârloage. Activitatea AUAI Coşnița pe anul 2019 se califică ca una cu rezultate bune.
 
 
                                 Mihail BERZAN,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activitatea Asociației Utilizatorilor de Apă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta