Harta site-ului
Ajutor
Activități practice cu copiii în confecționarea decorațiunilor pascale.
Activități practice cu copiii în confecționarea decorațiunilor pascale.

În ajunul sărbătorilor pascale, Serviciul de asistență psihopedagogică a realizat, în incinta sediului, câteva activități cu elevii Liceului teoretic ,, Ion Creangă” Coșnița, ca continuitate a proiectului  ,,O mână întinsă pentru o viață schimbată”. Activitatea a demarat cu o discuție a psihologului Baltaga Nadejda cu copiii vis-a –vis de tradițiile pascale, care sunt cinstite de către moldoveni, de legenda ouălelor roșii și de tradițiile creștine sărbătorite în noapte Paștelui la biserică. 
Apoi, dna Ursu Eudochia a realizat împreună cu copiii aplicația pascală ,,Iepurașul de Paște”. 
Copiii au dat dovadă de entuziasm și bună dispoziție în realizarea sarcinii propuse, fiecare din ei adăugând în aplicația sa un accent personal. Dna Potoroca Irina împreună cu copiii au realizat o altă aplicație deosebită intitulată ,,Coșulețul pascal” , unde fiecare copil și l-a umplut cu ouă colorate de ei, flori de primăvară. 
Elevii s-au străduit să realizeze aplicația atent și cât mai colorat fiindcă li s-a propus să dăruiască aceste aplicații părinților acasă. În timpul realizării sarcinilor aplicative, elevii au povestit fiecare istorii pe care le-au trăit în perioada pascală, glume din familii și peripeții pe care le-au avut cu prietenii când mergeau prin sat strigând pe la case ,, Hristos a înviat!”. 
Spre final de activitate, dna Lazari Tatiana a realizat cu copiii o activitate foarte interesantă deghizând un ou colorat în formă de iepuraș, cu urechi, ochi și mustăți. Copiii au fost foarte veseli dăruind unul altuia buna dispoziție. Specialiștii SAP i-au felicitat pe copii cu sfintele sărbători de Paști și i-au trimis acasă cu un coș plin de aplicații pascale.
 

 Nadejda BALTAGA, psiholog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activități practice cu copiii în confecționarea decorațiunilor pascale. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta