Harta site-ului
Ajutor
Activități dedicate persoanelor cu dizabilități vizuale
Activități dedicate persoanelor cu dizabilități vizuale

La data de 15 octombrie 2019, de Ziua Internaţională a Bastonului Alb, o delegaţie a Asociaţiei Nevăzătorilor din Moldova condusă de Preşedintele Dumitru Sclifos, a efectuat o vizită de lucru la sediile Parlamentului şi Preşedinţiei Republicii Moldova. În cadrul vizitei membrii delegați s-au întâlnit cu membri ai Comisiei Parlamentare Preotecţie Socială, Sănătate şi Familie, dl Dan Perciun, deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi cu consilierul Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul dezvoltării sociale, dna Viorica Dumbrăveanu.
În cadrul acestor şedinţe s-au pus în discuţie cele mai diverse şi stringente subiecte ce ţin de susţinerea socială a persoanelor cu dizabilităţi de vedere, dar şi a problemelor cu care aceştia se confruntă.
Totodată, la data de 18 octombrie curent, în incinta Casei de Cultură din or. Ialoveni s-a desfășurat etapa zonală a Festivalului concurs al artiștilor amatori și meșterilor populari ,,Moldova – Patria Mea”. Festivalul a fost organizat de către AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Primăria or. Ialoveni și Consilul Raional Ialoveni. La acest concurs de preselecție au participat colectivele artistice și meșteri populari din 14 raioane din regiunea Centru-Sud a Republcii Moldova. În total au participat în jur de 130 persoane cu dizabilități vizuale.
Din Partea Organizației Teritoriale Dubăsari a AO ANM, la acest Festival au participat formația vocală ,,Dubăsarenii” – conducător artistic Andrei Mamulat și meșterul popular Olga Larionov. ,,Dubăsarenii” au interpretat două piese: ,,Moștenitorii”, – muzica: Constantin Celac, versuri: Dumitru Matcovschi  și ,,DI, di, di murgule di”, - muzica și versuri creație populară.
Câștigătorii locurilor I și II vor fi invitați în faza finală a festivalului concurs, care se va desfășura  la 15 noiembrie 2019,  în incinta Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici”  din mun. Chișinău.
Mulțumim foarte mult tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestor activități.
Anatolii NAGHIȚ,
Președintele OT Dubăsari a AO ANM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activități dedicate persoanelor cu dizabilități vizuale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta