Harta site-ului
Ajutor
Activități de sensibilizare a populației vizavi de fenomenul traficului de ființe umane
Activități de sensibilizare a populației vizavi de fenomenul traficului de ființe umane

În perioada 18-25 octombrie 2018 a fost lansată Campania Națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, care s-a desfășurat în contextul marcării Zilei europene de luptă împotriva traficului de ființe umane la 18 octombrie.
Scopul evenimentului a fost  informarea și sensibilizarea societății despre riscurile și consecințele TFU.
În cadrul „Săptămânii de luptă împotriva T.F.U.”, AOFM Dubăsari a organizat şi desfășurat mai multe activităţi printre care: informarea populaţiei din raion şi a șomerilor privind serviciile oferite de agenţie, prin intermediul paginei web şi a panourilor informative.
La data de 18.10.2018 a avut loc o „Masă rotundă” cu tematica ,,Prevenirea și combaterea T.F.U.”, în colaborare cu Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari, la care au participat, șef adjunct E. Constantinov şi asistenţii sociali. Au fost puse în discuţie teme ca: migrația, modalitatea angajării legale în câmpul muncii peste hotare, ce servicii oferă AOFM Dubăsari victimelor TFU, persoanelor cu dizabilități, persoanelor eliberate din detenție, precum şi  tinerilor sub 25 ani. 
În cadrul campaniei, la data de 24.10.2018 a avut loc, în incinta agenţiei, un seminar-training „Clubul muncii”, măsură activă, la care au participat 12 şomeri. Participanţilor le-au fost aduse la cunoştinţă informații privind conceptul de trafic de fiinţe umane, riscurile migraţiei ilegale, semnele și etapele traficului, cine poate deveni victimă, cauzele și consecințele traficului. De asemenea, a fost relatată informația privind modalitățile de angajare provizorie la muncă în străinătate în cadrul proiectului Moldo-Israelian, activ la moment, despre tehnicile și metodele de căutare a unui loc de muncă în R.M., si nu în ultimul rând locurile de muncă vacante înregistrate.
Tot în această perioadă au fost vizitate Instituţiile de învăţământ din raion, unde specialiştii Agenţiei au avut ocazia de a informa viitorii absolvenţi ai claselor a 9-a şi a 12-a privind posibilitatea de a urma un curs de formare profesională gratuit. Tematica măsurii întreprinse fiind ,,Formarea profesională a viitorilor absolvenți - măsură de combatere a T.F.U.”. Au beneficiat de consultaţii peste 221 tineri din L.T. „Ion Creangă” s. Coşniţa, L.T. Doroţcaia, L.T. „Mihai Eminescu” Dubăsari, LT. „Vlad Ioviţa” s. Cocieri.
Sperăm ca măsurile întreprinse de AOFM Dubăsari în cadrul Campaniei Naționale „Săptămâna de luptă împotriva T.F.U.”, sunt binevenite pentru populaţia raionului şi vor avea un impact pozitiv asupra activităţii agenţiei.
Agenția pentru ocuparea forței de muncă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activități de sensibilizare a populației vizavi de fenomenul traficului de ființe umane - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta