Harta site-ului
Ajutor
Activități de informare împotriva traficului de ființe umane organizate Agenția pentru ocuparea forței de muncă
Activități de informare împotriva traficului de ființe umane organizate Agenția pentru ocuparea forței de muncă

AOFM Dubăsari în cadrul Campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane (T.F.U.)” lansată în perioada 16.10.2017 - 22.10.2017 a desfășurat mai multe măsuri de informare a cetățenilor punând accent pe tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-35 ani care caută un loc de muncă, inclusiv şomerii înregistrați la AOFM Dubăsari.
În cadrul campaniei au fost întreprinse următoarele activități:
  • La data de 18.10.2017 în incinta AOFM Dubăsari a fost organizat un seminar informativ cu șomerii înregistrați la agenție și doritorii de a pleca la lucru în Israil. Acestora le-au fost aduse la cunoștință noțiuni de T.F.U., apariția, combaterea și diminuarea acestui fenomen, precum și fenomenul migrației. În aceeași dată în s. Coșnița, AOFM Dubăsari în colaborare cu Direcția asistență social și protecția familiei Dubăsari a participat la o masă rotundă, unde au fost puse în discuții modalitățile de informare a cetățenilor privind T.F.U, plecarea ilegală peste hotare, angajarea neoficială și consecințele acestor activități.  
  • La data de 19.10.2017, AOFM Dubăsari a organizat Clubul Muncii la care au participat 12 șomeri, cărora li s-au prezentat și pus în practică tehnicile și metodele de căutare a unui loc de muncă, s-a adus la cunoștință Barometrul profesiilor pe anul 2017 și spectrul de cursuri de formare profesională de care pot beneficia.
  • La data de 20.10.2017  AOFM Dubăsari a participat la un seminar informativ organizat în  colaborare cu Direcția deservire fiascală Dubăsari, I.T.M Chisinău, la care au fost invitați agenții economici din raion. Aceștea au beneficiat de informații și consultații privind ultimile modificări ce au avut loc în Codul Muncii R.M., munca nedeclarată, salariul în plic, informații privind mobilitatea forței de muncă, plecarea legală peste hotare ș.a.
În cadrul Campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”, participanții, implicați în măsuri, au beneficiat de un spectru larg de servicii atât din partea AOFM Dubăsari cât și a serviciilor din teritoiru ce colaborează cu agenția, sperăm ca aceste măsuri să aibă un impact pozitiv asupra activității și imaginei agenției.
 
Tatiana IASCIUC,
specialist superior AOFM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activități de informare împotriva traficului de ființe umane organizate Agenția pentru ocuparea forței de muncă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta