Harta site-ului
Ajutor
Activități cu ocazia Zilei internaționale a păcii la biblioteca publică raională
Activități cu ocazia Zilei internaționale a păcii la biblioteca publică raională

La data de 21 septembrie curent este sărbătorită ,,Ziua Internaţională a Păcii”, zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor şi cooperării între oameni.
Această zi a fost înființată pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi în şcoli.
Această zi se adresează fiecărui om de pe Pământ, din toate sectoarele societăţii – autorităţi, instituţii internaţionale precum Organizația Naţiunilor Unite, organizaţii regionale, organizaţii neguvernamentale, nonprofit şi cetăţenilor.
Din 1981 şi până astăzi, milioane de oameni au ajuns să serbeze această zi, în toate colţurile lumii. Evenimentele desfăşurate variază de la întâlniri ale conducătorilor de stat, conferinţe, adoptarea de rezoluţii, la trimiterea de ajutoare medicale în zone de conflict, furnizarea de alimente, la adunări publice şi concerte la care participă mii de oameni.
 Pentru a inaugura ziua, Clopotul Păcii este tras la Sediul Națiunilor Unite. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele.
Din 2005, Ziua Internaţională a Păcii capătă o nouă însemnătate – devine o zi în care încetează conflictele armate, focurile şi violenta timp de 24 de ore.
Dacă te întrebi de ce contează acesta 24 de ore, află că:
• în 24 de ore pot fi trimise provizii de alimente şi medicamente victimelor şi refugiaţilor din zonele de conflict în care în mod normal avioanele nu pot ajunge.
• în 24 de ore milioane de copii din zonele de conflict pot fi vaccinaţi (în 2009 peste 1,4 milioane de copii din Afganistan au primit vaccin).
• în 24 de ore pot fi mutate victimele de război şi refugiaţii.
• 24 de ore reprezintă un răgaz în care cei care luptă se pot gândi la ceea ce fac şi la victimele pe care le lasă în urmă.
• sunt 24 de ore în care peste 100 de milioane de oameni din peste 100 de țari militează pentru acelaşi lucru.
• 1 zi din 365 e un început bun.
Totuşi avem nevoie să sărbătorim Pacea din interiorul nostru…
Să lăsăm să răsune clopotul păcii în inimile noastre în fiecare secundă de acum încolo…
Pacea interioară este primul pas către pacea mondială.
Împreună cu utilizatorii Bibliotecii Publice Raionale Dubăsari am avut o oră de informare despre Pace. La sfârșitul acesteia utilizatorii au desenat câte un porumbel –simbolul Păcii!
Fie ca Pacea să dăinuie pe Pământ!
Aliona NICOLAEV,
Biblioteca publică raională

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Activități cu ocazia Zilei internaționale a păcii la biblioteca publică raională - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta