Harta site-ului
Ajutor
Acţiunea cultural-sportivă la proba "Volei" între instituţiile de învăţămînt preuniversitar treapta licială
Acţiunea cultural-sportivă la proba "Volei" între instituţiile de învăţămînt preuniversitar treapta licială

Sîmbătă la data de 23 februarie anul curent în s. Pîrîta sala şcolii sportive pentru juniori şi tineret şi sala de sport a gimnaziului Pîrîta a fost  desfăşurată acţiunea cultural – sportivă la proba „Volei” juniori şi junioare între instituţiile de învăţămînt preuniversitar treapta liceală. Scopul şi sarcinile acţiunii fiind: Descoperirea noilor talente, selectarea juniorilor şi formarea echipei pentru participarea la jocurile republicane ale juniorilor.  Promovarea modului sănătos de viaţă prin practicarea probei de sport „Volei”   Conform ofertelor prezentate de fiecare echipă, la acţiune au participat aproximativ 150 elevi şi 20 profesori din toate şapte licee a raionului. Conform regulamentului echipele au fost divizate în două grupe: grupa A-juniori şi grupa B-junioare. Pentru a petrece jocurile întrun mod  normal şi mai comod pentru echipe s-a propus de a le împărţi iarăşi în două subgrupe conform tragerii la sorţ. Echipele plasate pe primele trei locuri la juniori şi junioare au fost menţionate cu diplome de gradul respectiv şi cadouri de preţ ( mingi de volei şi plase pentru volei )

Jocurile la junioare s-au disputat în sala sportivă a gimnaziului Pîrîta, iar a juniorilor în sala şcolii sportive. Fiecare echipă în parte a demonstrat de un joc puternic, spectaculos şi prietenos avînd ca scop un singur gînd de a obţine la maxim victorie. Locurile la junioare s-au repartizat: Locul VI – liceul teoretic „Ştefan Cel Mare Şi Sfînt” din or. Grigoriopol, profesoară de ed. fizică Svetlana Vlas Locul V – liceul teoretic „Ion Creangă”s. Coşniţa, profesor de ed. fizică Petru Petrov. Locul IV – liceul teoretic „Vlad Ioviţă”profesor de ed. fizică Darii Sergiu s. Cocieri. Locul III – liceul s.Doroţcaia, profesor de ed. fizică Ctitor Vladimir. Locul II – liceul teoretic „Mihai Eminescu”or.Dubăsari, profesoară de ed. fizică da Lucia şi locul I – liceul teoretic din s.Holercani profesor de ed. fizică Porubin Sergiu. La juniori: Locul III – liceul teoretic s. Holercani, Locul II – liceul teoretic s.Doroţcaia profesor de ed. fizică Andrei Nicolaev şi locul I – liceul teoretic „Mihai Eminescu”or.Dubăsari, profesor de ed. fizică Ştefan Cuşnir.

Aducem mulţumiri Şefa DÎTS d-a Larisa Braducean, directoruli ŞSRJT dl V. Nagalisov pentru buna pregătire a sălii cu inventarul necesar şi implicarea directă la desfăşurarea activităţii, directoarei Feodora Verlan, asistenţei medicale d-a Onilov Vera  întregului colectiv de arbitri: Carauş Valeriu, Craijdan A., în deosebi directorului L.T. Ion Creangă dl Tudor Verlan, care  a fost alături de echpa sa de la începutul acţiunii şi pînă la finele ei. Profesorilor de educaţiea fizică pentru buna pregătire a elevilor către acţiunea menţionată.

          

La activitate a fost prezent preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, care a venit nu numai cu prezenţa şi susţinerea la acţiune, dar a demonstrat şi de un joc amical extraordinar, care a fost organizat de către antrenorii şi profesorii de educaţia fizică la finele activităţii cu prilejul zilei de 23 februarie.  Dumnealui fiind în calitate de oaspete de onoare pînă la sfîrşitul acţiunii, fiind un amator de volei, putem spune că a fost şi ca un antrenor al fiecărei echipe în parte, dîndule sfatul necesar şi potrivit  la timp.

 

 Mihai Iaviţa  specialist principal în domeniul tineret şi sport

în cadrul DÎTS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Acţiunea cultural-sportivă la proba "Volei" între instituţiile de învăţămînt preuniversitar treapta licială - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta