Harta site-ului
Ajutor
Acțiune de salubrizare ”Deșeuri mai puține - pentru noi mai bine”.
Acțiune de salubrizare ”Deșeuri mai puține - pentru noi mai bine”.

Un mediu insalubru este un mediu nefavorabil sănătății noastre, deseori din cauza neglijenței noastre, localitățile devin insalubre. Nepăsarea și neconștientizarea consecințelor  crează condiții pentru poluarea apelor și solului cu nitrați și diverse chimicale, ceea ce se soldează cu urmări grave pentru sănătatea adulților, copiilor și a generațiilor viitoare.
Astfel la data de 21 martie curent, conform planului de activitate al Centrului multifunțional pentru copii și tineret, a fost organizată o acțiune de salubrizare pe malul Nistrului. În cadrul măsurii au fost implicați Consiliul local de tineret al LT ”Ion Creangă”, elevi din cadrul liceului și coloboratorii CMCT. Voluntarii au parcurs malul rîului  Nistru, colectînd deşeurile depuse pe  parcursul sezonului toamnă-primăvară. Sacii cu gunoi adunați au fost încărcați în transport și deplasați la gunoiște.  Totodată tinerii au lipit afișe pe copaci cu motto-ul ”Ocrotește natura” și ”Păstrați curățenia” pentru a îndemna cetățenii să păstreze sănătatea și igiena mediului făcînd curat după ei. 
Scopul acestei măsuri fiind formarea unui comportament ecologic la tineri precum și igienizarea spațiilor verzi, evacuarea deșeurilor existente și responsabilizarea locuitorilor comunei față de mediul înconjurator. Atitudinea omului față de mediul în care trăiește trebuie să poarte grija gospodarului față de bunul său, căci natura este pentru om avutul său cel mai prețios.
Omul trebuie să conștientizeze efectele dăunatoare pe care acțiunile sale le produc asupra mediului și care se vor răsfrînge asupra urmașilor săi.


 

Ana Ilievici, metodist coordonator în programe de orientare profesională

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Acțiune de salubrizare ”Deșeuri mai puține - pentru noi mai bine”. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta