Harta site-ului
Ajutor
Achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală după unu aprilie 2019
Achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală după unu aprilie 2019

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) Vă informează, că în contextul prevederilor Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală nr. 1585/1998, Legii cu privire la mărimea, modul şi termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală nr. 1593/2002, Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2019 nr. 301/2018, Codului civil al Republicii Moldova, persoanele fizice au beneficiat de reduceri la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă până la data de 01 aprilie 2019.
Începând cu 02 aprilie 2019, costul primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă constituie 4056,00 lei cu aplicarea penalităţii în proporţie de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării primei.
Totodată, cetăţenii Republicii Moldova care vor face dovada aflării peste hotarele ţării pentru o perioadă de cel puţin 183 de zile pe parcursul anului bugetar, vor achita la adresare 4056,0 lei fără penalitate, iar statutul de persoană asigurată va fi activat din data achitării primei. 
La fel, ţinem să Vă informăm, că persoanele care după data de unu aprilie au trecut în altă categorie (concediere, expirarea gradului de dizabilitate, expirarea perioadei de lăuzie pentru femeile însărcinate, etc.) sunt obligate pe parcurs de 30 de zile calendaristice să se apropie la reprezentantul CNAM în teritoriu pentru a achita prima de asigurare pentru zilele rămase până la sfârşitul anului de gestiune.
Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Serviciul Info CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999. Apelul este gratuit din orice reţea, fixă sau mobilă, din Republica Moldova.
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Achitarea primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală după unu aprilie 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta