Harta site-ului
Ajutor
Acele ceasornicului se transferă cu o oră înapoi
Acele ceasornicului se transferă cu o oră înapoi

Sâmbătă vom dormi cu o oră mai mult şi aceasta pentru că în noaptea de sâmbătă spre duminică se trece la ora de iarnă. Astfel, stimaţi locuitori ai raionului Dubăsari, vă aducem la cunoştinţă că pe data de 26 octombrie 2014, ultima duminică a lunii octombrie, ora 3:00, pe întreg teritoriul republicii se va sista timpul "de vară" prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi.
Schimbarea orei se face de două ori pe an şi este reglementată de o directivă europeană din 2001, care prevede că modificările orei se efectuează în ultima duminică din martie şi în ultima duminică din octombrie. Deşi toamna astronomică a început la 23 septembrie, iar durata zilei a scăzut considerabil, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră în ultima duminică a lunii octombrie. Scopul introducerii orei de iarnă şi a celei de vară este de a beneficia cât mai mult de lumina naturală a Soarelui şi de a reduce folosirea luminii artificiale.
Schimbarea orei ne dă peste cap ritmul de zi cu zi şi ne afectează sănătatea timp de două săptămîni, atăt căt durează adaptarea completă a organismului.
Cum iţi influenţează schimbarea orei bioritmul
Este posibil ca organismul tău să resimtă cînd se schimbă ora prin instalarea unei stări de oboseală cauzate de tulburările de somn. Va dura cîteva zile pînă cînd te vei obişnui cu noul mod în care se scurge timpul şi va trebui să iţi faci o nouă listă de priorităţi, astfel încît să termini tot ce ţi-ai propus.
Alături de oboseală, poate apărea şi o uşoară depresie, dar şi o lipsă a poftei de mîncare. Toate acestea se traduc printr-o astenie de toamnă. Nu va fi foarte uşor să te obişnuieşti cu schimbarea, specialiştii susţinînd că poate dura pînă la o lună să iţi revii. Pentru ca procesul de acomodare să fie mai rapid, trebuie să ai grijă ca orarul tău de somn să fie unul sănătos, să faci mişcare cel puţin o jumătate de oră zilnic, pentru a scăpa de starea de depresie. De asemenea, este indicat să ai un meniu echilibrat, din care nu trebuie să lipsească fructele de toamnă.

Secţia informare, transparenţă şi relaţii cu publicul

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
QfO9wqAkX
2017-06-22 02:32:31
wonderful site, very arattulice. I like it in deed. I come acoss this writing by yahoo search engine. I will read your site weekly and recommend it to my pals. Please keep it fresh. Keep on the good work. – A techie
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Acele ceasornicului se transferă cu o oră înapoi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta