Harta site-ului
Ajutor
Acele ceasornicului se transferă cu o oră înainte
Acele ceasornicului se transferă cu o oră înainte

Stimaţi locuitori ai raionului Dubăsari, vă aducem la cunoştinţă că în conformitate cu propunerea Comisiei Economice europene a ONU şi concomitent cu statele - membre ale Comunităţii europene, pe data de 30 martie 2014, ultima duminică a lunii martie, ora 2:00, pe întreg teritoriul republicii se va introduce timpul "de vară" prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte.

Schimbarea orei se face de două ori pe an şi este reglementată de o directivă europeană din 2001, care prevede că modificările orei se efectuează în ultima duminică din martie şi în ultima duminică din octombrie.
Cum te influenţează trecerea la ORA DE VARĂ?
Din păcate, trecerea la ora de vară te influenţează negativ, spun medicii şi psihologii deopotrivă. Organismul resimte mai puternic perturbarea ceasului biologic la schimbarea orei de primăvară, decît la cea din perioada iernii. Prin urmare, creierul şi corpul tău au nevoie de o perioadă de acomodare la noul bioritm, în general cuprinsă între 2 şi 6 săptămîni.

Studiile cercetătorilor au evidenţiat o serie de efecte negative ale trecerii la ora de vară, printre care se numară:
- irascibilitatea, tulburările de somn ăi creşterea nivelului de stres, care atrag după sine probleme de concentrare şi învăţare
- perturbarea rutinei zilnice, care ne ajută să fim organizaţi şi să ne dozăm energia corespunzător
- creăterea riscului de infarct cu 10%, în special în prima săptămînă după trecerea la ora de vară
- instalarea asteniei de primăvară, manifestată prin letargie, lipsa de energie ăi insomnie

Cum scapi de efectele negative ale trecerii la ORA DE VARĂ
Înainte de toate, medicii recomandă o programare inteligentă a orelor de somn. Încearcă să te culci seara cu minimum 1 oră mai devreme, astfel încît organismul tău să nu simtă privarea de odihnă atît de intens.
O altă măsură importantă de prevenire a influenţelor negative aduse de schimbarea orei este introducerea în alimentaţie a produselor care furnizează organismului vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali. Legumele, verdeţurile şi fructele te energizează, au un efect tonic asupra organismului şi îmbunătăţesc starea de psihic.
În plus, încearcă să petreci cît mai mult timp în bătaia blîndă a razelor de soare, astfel încît să devii mai veselă şi mai optimistă, dar şi să ajuţi corpul să producă vitamina D. Pe lîngă toate acestea, cît mai multă mişcare te ajută să fii în formă!

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Acele ceasornicului se transferă cu o oră înainte - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta