Harta site-ului
Ajutor
Academia New Media pentru CLT Doroţcaia!
Academia New Media pentru CLT Doroţcaia!

            

     Cu toţii astăzi cunoaştem  istrumentul internaţional de comunicare şi nu numai. Internetul,  este acea păiangenă ce ne  uneşte pe noi toţi, copii, tineri, părinţi şi chiar bunei. Indiferent de vîrstă, fiecare  este vulnerabil în faţa Internetului. Însă conform statisticilor tinerii sunt acea categorie de oameni, care utilizează cel mai iraţional nemărginitul domeniu al Internetului. Ne-am convins că fiecare cunoaşte cei acesta Internet, însă mulţi dintre nu cunosc instrucţiunea corectă a utilizării  sau nu sunt familiarizaţi cu termenul New Media.

Deaceia CLT Doroţcaia şi-a propus ca să contribuie la instruirea navigării corecte şi utile pe Internet, nu doar a membrilor dar şi a elevilor din Liceului Teoretic Doroţcaia.

Ce reprezintă Academia New Media? Este un proiect - marca MediaPoint, organizat cu suportul Transitions Online (Cehia), care reprezintă o serie de traininguri despre Internet și mediul online, dedicate tinerilor din Republica Moldova. Proiectul a fost lansat pe data de 10 martie 2013, iar de prima serie de traininguri vor beneficia peste 200 de participanți din 10 localități ale țării. Iar pe data de 21 martie 2013, s. Doroţcaia  a fost prima localitate care s-a bucurat de această oportunitate.  20 de elevii din Liceul Teoretic Doroţcaia a beneficiat de un curs de instruire New Media, cu speciali calificaţi, deţinători de premii naţionale în domeniul IT, aceştea fiind Andrei Cornea, Viorel Rodideal, Radu Lisiţa şi nu în ultimul rînd coordonatoarea proiectului Natalia Curmei.

Necătînd la faptulul că timpul a fost în potriva noastră, am putut să ne adaptăm circumstanţelor imprevizibile şi elevii participanţi au rămas plăcut sătisfăcuţi de prima parte a trainigului care v-a  continua în cel mai apropiat timp.Iar proiectul se va solta cu inaugurarea unei pagini Wap a satului Doroţcaia. Detalii le veţi afla tot acolo.

                                                  

                     Cu respect CLT Doroţcaia!!!

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Academia New Media pentru CLT Doroţcaia! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta