Harta site-ului
Ajutor
Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” la aniversare!
Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” la aniversare!

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a sărbătorit, sîmbătă, 13 octombrie curent, a XX-a aniversare de la crearea instituţiei şi în acelaşi timp "Ziua uşilor deschise” organizate în incinta instituţiei.

Preşedintele Republicii Moldova-comandant Suprem al Forţelor Armate Nicolae Timofti, prezent la eveniment a conferit Academiei Militare ordinul de stat „Credinţă Patriei” clasa I. Distincţia a fost acordată în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea învăţămîntului superior de specialitate şi educarea tinerei generaţii în spiritul devotamentului faţă de Patrie şi Popor.

La eveniment au participat Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa, reprezentanţi din conducerea Armatei Naíonale, ataşaţi militari acreditaţi în Republica Moldova, ex-comandanţi ai instituţiei, reprezentanţi din centrele militare din ţară, elevi ai claselor absolvente, rude, prieteni ale studenţilor şi toţi doritorii de a se familiariza cu activitatea instituţiei militare. La eveniment  au fost prezenți și 15 liceeni de la L.T. "Ion Creangă” din c. Coșnița, însoțiți de dl.Mițcul Andrei,  locotenent- colonel și dna Olga Țurcan specialist în domeniul  tineret, com. Coşniţa.

Cu ocazia aniversării a XX-a a instituţiei, au fost organizate expoziţii de tehnică şi armament militar, studenţii demonstrînd procedee de luptă corp la corp şi mînuirea armelor. Liceenii din raionul Dubăsari s-au grăbit să le admire şi să facă poze cu armele. Tinerii entuziaști au făcut și o mică excursie  prin cazarmele militare, arătîndu-se foarte interesaţi de condițiile de studii.   La sfîrşitul excursiei oaspeții  au fost serviți cu terci ostăşesc și compot.

De menționat faptul că în Academia Militară "Alexandru cel Bun” activează Centrul de Studii Strategice de Securitate şi Apărare, Centrul de Studii Continue şi Centrul Lingvistic. În cadrul catedrelor, îşi desfăşoară activitatea 117 cadre didactice cu diverse titluri ştiinţifice, care instruiesc 477 de studenţi militari.


Direcţia Cultură şi Turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” la aniversare! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta