Harta site-ului
Ajutor
Absolvenții din raionul Dubăsari ne spun cum se pregătesc de BAC
Absolvenții din raionul Dubăsari ne spun cum se pregătesc de BAC

Ministerul Educației încă nu a adoptat o decizie finală privind susținerea examenelor de Bacalaureat din acest an. Din cauza situației epidimiologice din țară provocată de COVID-19, a fost anulată sesiunea de examene a claselor a IV-a și a IX-a, nu și cele ale claselor absolvente de liceu. Despre cum se pregătesc de BAC în carantină și care sunt așteptările acestora am discutat cu absolvenții instituțiilor de învățământ din raionul Dubăsari.
Nina Sandul, Liceul Teoretic “Ion Creangă”: În opinia mea bacalaureatul reprezintă un pas spre realizarea unei cariere profesionale demne, de aceea pot zice că nici nu am încercat să încetez a mă pregăti pentru el, chiar dacă cu adevărat am sperat ca și mulți alții ca BAC-ul să fie anulat. În afara orelor pe care le facem împreună cu colegii și profesorii, mă pregătesc suplimentar singură. În primul rând lucrez asupra testelor pentru pregătire de BAC, îmi lărgesc orizontul citind, răsfoiesc paginile electronice, cu scopul de a găsi teste din anii trecuți. Pot zice că nu am așteptări mari în ceea ce privește pregătirile de BAC și însăși procesul de scriere a BAC-ului, deoarece nu știu dacă vom mai face niște lecții în care vom sistematiza întregul material necesar pentru a fi gata de testare și dacă cunoștințele pe care le am vor fi destule pentru a păși fără a cădea: Totuși nu-mi rămâne decât să sper în bine și să mă pregătesc, pentru a atinge acest bine.
Aisu Isacov, Liceul Teoretic “Ștefan cel Mare”: Pentru pregătire de BAC folosesc aplicația Smartest și rezolv teste din anii precedenți. Așteptările mele pentru BAC sunt confuze deoarece încă nu este un răspuns exact despre cum se vor desfășura examenele, deja după 15 mai cred că va fi clar. Dar dacă o să se desfășoare examenele mă aștept ca ele să fie poate puțin mai ușoare, deoarece această criză cumva ne-a atacat moral și fizic.
Stanislav Leșco, Liceul Teoretic Doroțcaia: În cazul dat, să te deprinzi ca în loc să pleci la școală, să-ți vezi profesorii, colegii pe viu, stai de dimineață și auzi doar vocea, care uneori se întrerupe, căci nu mereu internetul e stabil, mai ales în timpul acesta când tot globul stă pe el (a ajuns Moldova să fie într-o săptămână cea mai modernă). Uneori, prea multe teme pentru acasă se acumulează, astfel poți sta și până seara, până ce realizezi toate sarcinile profesorilor. Ce ține de pregătirea pentru bacalaureat, reușesc pe zoom să fac teste de exersare la obiectele de BAC, când alături de colegi și profesor, când doar cu colegii (nu toți profesorii știu a se folosi de smartphone, PC). Și totuși vreau să spun că da, ne este greu să învățăm de acasă, fără contactul direct cu profesorul, fiindcă să înveți unsprezece ani și jumătate la școală și la cel mai important moment, când ai nevoie ca să faci, să te corectezi, să te concentrezi, treci pe internet, care îți ia atenția la orice, numai nu la teme. Totodată, ești confuz, când ministerul nu poate oferi o decizie concretă privind realizarea bacalaureatului.
Adriana Godorozea, Liceul Teoretic “Vlad Ioviță”: Fac teste de exersare la obiectele la care am BAC-ul. Cu profesorii facem ore online și recapitulăm materialele. Este cam dificil când nu ai un profesor în față să-ți corecteze greșelile. Sper că testul de bacalaureat va fi mai ușor, fiindcă a se pregăti serios nu pot toți, nu toți au posibilitate și acces la internet pentru a fi prezent la lecțiile online.
Ionela Chirilov, Liceul Teoretic Holercani: Studiez de sine stătător în mare parte, realizez multe teste și recapitulez ceea ce am studiat în acești 3 ani de liceu. Deși e pandemie, sper că voi susține examenul de bacalaureat și munca pe care am realizat-o în tot acest timp să o pot aplica. Totodată, îmi doresc desigur să ating scopul dorit și îndemn toți absolvenții de anul acesta să se pregătească, deoarece este un examen pe care trebuie să-l susținem, căci el este un pas spre drumul nostru în viitor.
Vladimir Bulmaga, Liceul Teoretic “Ștefan cel Mare și Sfânt”: Este important ca examenul de bacalaureat să aibă loc cu respectarea tuturor normelor de igienă care să corespundă situației în care suntem, faptul că lipsește situația de urgență nu înseamnă că a dispărut și virusul. Testele de bacalaureat cred că ar trebui amânate cu ceva timp, pentru ca elevii să reușească să discute cu profesorii subiectele, care nu sunt clare în mod online. Ne dorim un examen transparent și bine organizat.
Ionela MAMULAT, stagiară
coordonat: Marina LUPAȘCO, redactor

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Absolvenții din raionul Dubăsari ne spun cum se pregătesc de BAC - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta