Harta site-ului
Ajutor
Abordarea problemelor din teritoriu la nivel raional
Abordarea problemelor din teritoriu la nivel raional

Dna Maria JIMBEI, Vicepreşedintele raionului a deschis şedinţa, cu prezentarea celor mai importante activităţi ce necesită a fi organizate şi monitorizate la cel mai înalt nivel pe parcursul lunii decembrie şi anume asigurarea condiţiilor viabile de lucru a tuturor instituţiilor de menire socială cît şi a celor de învăţămînt din teritoriu, asigurarea ordinii publice pe teritoriul raionului în zilele de odihnă şi altele.
Şedinţa a avut loc la data de 06 decembrie curent cu participarea autorităţilor publice locale, serviciilor desconcentrate şi descentralizate din raionul Dubăsari, în cadrul căreia au fost abordate problemele din teritoriu la nivel raional.
Audiind informaţiile prezentate de către conducătorii serviciilor desconcentrate şi descentralizate din raion cît şi de primarii localităţilor au fost solicitate întreprinderea următoarelor acţiuni:

  • Aprobarea bugetelor locale pentru anul 2017 conform legislaţiei în vigoare;
  • Revizuirea Comisiilor Situaţii Excepţionale de nivelul I, întru asigurarea securităţii cetăţenilor din teritoriu;
  • Achitarea facturilor conform termenilor indicaţi, altfel deconectarea de la sursele energetice va fi inevitabilă, în legătură cu trecerea funcţiilor de furnizor la Moldova Gaz;
  • Asigurarea tuturor instituţiilor de menire socială cu generatoare;
  • Monitorizarea cazurilor de depozitare a materialelor uşor inflamabile în imediata apropiere a locuinţelor, întru asigurarea anti-incendiară;
  • Demararea procesului de inventariere a bunurilor din teritoriu.
 
De asemenea, de către mai mulţi participanţi ai şedinţei date în special,  de către APL I Molovata Nouă, a fost înaintată propunerea  denivelărilor artificiale, în apropierea instituţiilor de învăţămînt din teritoriul acesteia, solicitîndu-se implicarea Inspectoratului de poliţie şi a ÎS Drumuri Criuleni, filiala Dubăsari.
În legătură cu marcarea Zilei poliţiei, care se sărbătoreşte pe data de 18 decembrie anual, şeful IP Dubăsari, dl Bînţu Dorin, a venit cu o invitaţie faţă de toţi factorii participanţi la şedinţă  de a lua parte la măsura festivă consacrată Zilei poliţiei pe data de 16 decembrie, orele 1000, care se va petrece în Casa raională de cultură din s. Coşniţa. De asemenea, d-lui a făcut o scurtă prezentare vizavi de activitatea Inspectoratului de poliţie pe parcursul lunii precedente. Este de menţionat faptul că, datorită implicării active a colaboratorilor de poliţie în realizarea acţiunilor de asigurare a ordinii publice în teritoriu şi nu numai, aceştia continuă să-şi menţină poziţia de lider pe Republică.
            Vicepreşedintele raionului a accentuat necesitatea mediatizării activităţilor planificate sau petrecute ca instrument obligatoriu întru eficientizarea comunicării şi transparenţei.
 
Alexandra VATAV, specialist principal
în problemele administraţiei publice

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Abordarea problemelor din teritoriu la nivel raional - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta