Harta site-ului
Ajutor
A VENIT SĂRBĂTOARE ŞI ÎN SUFLETELE COPIILOR MAI TRIŞTI CA NOI
A VENIT SĂRBĂTOARE ŞI ÎN SUFLETELE COPIILOR MAI TRIŞTI CA NOI

Pe data de 21 decembrie curent, la Centrul de caritate „Casa Speranţei”, pentru 35 de copii cu dizabilităţi şi din familii vulnerabile din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a fost organizat un concert însoţit cu melodii de Crăciun şi o masă cu dulcuri. Copiii au primit şi cadouri de la Moş Crăciun, acesta fiind răsplătit la rîndul său cu poezii şi cîntece.
Asociaţia „Casa Speranţei” în colaborare cu partenerii din Chişinău, Asociaţia obştească „Filocalie” a organizat anul acesta pentru copiii din familii vulnerabile şi copiii cu dizabilităţi o masă de binefacere cu dulciuri şi un miniconcert. Atmosfera de sărbătoare a trezit bucurie în sufletele copiilor şi i-a apropiat unii de alţii. Ei sunt convinşi că Moş Crăciun există. „El e frumos, vine de anul nou la noi, aduce daruri. Vine cu Alba ca Zăpada”, spune VICTORIA GROSU, copil prezent la această măsură. „El îi bun şi el cînd vede copiii, apu... lui-i plac copiii adica, el pentru copii îi dă cadouri, îi dă tăt. ( Da de unde vine el?) El vine de la anu cela”, mai spune ALEXEI ŢURCAN, un băieţel cu zîmbetul pe buze.  
Micuţii împreună cu părinţii au gustat din plin de atmosfera redată de artiştii de la şcoala de arte din satul Coşniţa şi colectivul Asociaţiei obşteşti "Filocalia”, care a venit cu un buchet de colinde de Crăciun. „S-o gîndit şi ii la noi şi chiar îs foarte bucuroasă de această masă şi s-o purtat bine cu noi. Mai des aşa. Dee Domnul mai mult să tragă atenţia la noi, la familiile vulnerabile şi copiii invalizi”, spune un părinţe, privind spre copii. Copiii prietenos l-au strigat pe Moş Crăciun, care venind din depărtare cu sacul de cadouri a întîrziat puţin. Tradiţional, cadourile au fost răsplătite de copii cu un recital de poezii şi cîntece.
"Pentru noi, Asociaţia obştească "Filocalia” este foarte important ca copiii
din…, care au probleme în familii, şi au nevoie de ajutor să apară cu un zîmbet pe buze, să fim alături de ei atunci cînd au nevoie cel mai mult, cînd le este cel mai greu”, menţionează Maria Ciorbă, manager de proiect la Asociaţia obştească "Filocalia”.
"Doresc părinţilor şi copiilor multă sănătate în anul care vine. Părinţilor răbdare pentru efortul care-l duc cu copiii cu dizabilităţi. Copiilor le doresc succes la învăţătură, le doresc un an plin de belşug, sănătate, pace şi voie bună”, spune Galina Codrean, directorul Centrului comunitar „Casa Speranţei”.
Acţiunea de caritate este organizată de către Asociaţia "Casa Speranţei” în colaborare cu Asociaţia obştească "Filocalia” din Chişinău.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A VENIT SĂRBĂTOARE ŞI ÎN SUFLETELE COPIILOR MAI TRIŞTI CA NOI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta