Harta site-ului
Ajutor
A răsunet clopoţelul vacanţei mari şi pentru discipolii gimnaziului Pîrîta
A răsunet clopoţelul vacanţei mari şi pentru discipolii gimnaziului Pîrîta

Adio şcoală-lăcaş al cunoştinţelor, iubite dascăl, mult îndrăgiţi colegi! Cu acest mesaj a început la data de 02 iunie curent, careul solemn dedicat Ultimului sunet la gimnaziul din s. Pîrîta.

La această manifestaţie, oaspeţii de onoare au fost: Grigore POLICINSCHI, preşedintele raionului Dubăsari, dl Iurie Soltan, primarul s. Pîrîta, dna Feodora Verlan, directoarea gimnaziului Pîrîta, dl Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova şi Hans Peter Haselsteiner, preşedintele Organizaţiei Concordia.

Cuvîntul de deschidere a manifestaţiei date, i-a revenit gazdei, d-nei directoare, care a salutat prezenţa înalţilor oficiali, absolvenţilor urîndu-le baftă la susţinerea examenelor de absolvire.

Dl POLICINSCHI a remarcat faptul că se mîndreşte cu copiii talentaţi ce-şi fac studiile în gimnaziul Pîrîta, ca de exemplu Igor Boşcănean, care pentru al doilea an consecutiv a obţinut titlul de Campion Mondial. De asemenea, dlui a menţionat că ,,condiţiile în care activează instituţia dată sunt diferite de celelate instituţii, fiindcă aici au ştiut să primească copiii nu doar din Pîrîta dar din întreg raionul Dubăsari, care îşi fac studiile aici, fiind în centrul Concordia –Orăşelul Copilăriei-instituţie care a găzduit cei peste 190 de tineri din întreaga ţară”. Nu au lipsit nici urările de bine din partea preşedintelui în adresa dascălilor care ,,cu inima şi sufletul, au depus efort pentru ca copiii să primească satisfacţie din tot ceea ce fac” căci într-adevăr ,,Raionul Dubăsari are copii şi ne mîndrim cu voi”.

Şirul de felicitări a continuat cu dl Prim-ministru şi Hans Peter, care le-au dorit copiilor mult noroc, succese la examene şi o vacanţă cît mai plăcută.

Absolvenţii şi boboceii care la 1 septembrie vor păşi pentru prima dată pragul casei unde jucăriile le dai la schimb cu cărţile, au primit câte o mapă cu ediția 2014 a revistei Abiturientul, şi cîte un ghiozdan cu rechizite școlare, ce au fost înmînate de dl Haselsteiner şi prietenii acestuia.

Desigur că, nu au lipsit de la partea festivă şi dansurile populare, care au pus accent pe frumosul obicei moldovenesc şi faptul că indiferent de greutăţile pe  care le întîmpinăm zi de zi, viaţa e frumoasă şi merită a fi trăită din plin.

După evenimentul dedicate ultimului sunet de clopoţel, ce vesteşte că a sosit vacanţa mare a urmat un şir de distracţii organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, celebrată în întreaga lume, pe data de 1 iunie.

Marina Lupaşco, redactor-şef

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A răsunet clopoţelul vacanţei mari şi pentru discipolii gimnaziului Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta