Harta site-ului
Ajutor
A fost război...
A fost război...

E primăvară... E 9 mai – Ziua Victoriei asupra fascismului.

Războiul a fost şi va fi cea mai mare tragedie a omenirii. Feciori, fiice, taţi, bunei a multora dintre noi şi-au pus, ce-i mai scump, viaţa, pe altarul biruinţei.

În memoria generaţiilor care cresc, vor rămîne veşnic eroii neamului moldovenesc, care şi-au jertfit viaţa, sănătatea cu preţul propriului sînge.

Vă mulţumim pentru pace şi vom rămîne veşnic recunoscători.

Cu ocazia celei de-a 69-a aniversare a Victoriei asupra fascismului în s. Vasilievca a fost organizat un miting comemorativ. În timpul manifestaţiei copii, elevii din localitate au venit în faţa celor prezenţi cu un recital de poezii, care pentru o clipă prin conţinutul versurilor, ne-au dus în acea vreme, cînd calvarul războiului a luat cu sine multe vieţi omeneşti care nu şi-au dorit decît un singur lucru – Să fie Pace pe acest pămînt! Mitingul s-a încheiat cu depunerea de flori  la Monumentul eroilor căzuţi în Marele război pentru apărarea Patriei. Sătenii au organizat o masă de pomenire.

În incinta Centrului Comunitar tematica acelor vremuri cumplite din perioada celul de-al II-lea Război Mondial a continuat să răsune ca un ecou prin intermediul unui mic concert.

Din păcate participanţii din localitate la acel crud măcel, nu s-au întors de pe cîmpurile de lupte, dar noi cei care azi trăim şi muncim în satul nostru natal rămînem veşnic datori de a le păstra pe buze şi în memoria numele acelor eroi pentru  a le transmite generaţilor ce vin.

Vă mulţumim că în clipele grele nu aţi ezitat şi v-aţi aruncat în focul urgiei fasciste, aţi ţinut piept gloanţelor, apărînd copiii, bătrînii, neamul, ţara...

Veşnica pomenire şi Domnul să vă aibă-n pază.

Ludmila Bolgari,

reprezentantul Consiliului raional Dubăsari în satul Vasilievca

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A fost război... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta