Harta site-ului
Ajutor
A fost razboi …..
A fost razboi …..

E primăvară. E luna mai, luna în care sărbătorim  - Ziua Victoriei. E ziua în care fiecare creştin demn de a fi numit om, îşi aduce aminte de istoria neamului, istoria prin care a trecut omenirea. Clipele grele ce le-au umbrit vieţile acelor bătrîni, oamenii, copii ce au fost martori a acelui măcel, cei ce cu bărbăţie şi eroism au ţinut piept urgiei fasciste, urii şi morţii. 
Puţin au mai rămas printre noi la scurgerea în eternitate a celor 68 ani de la Victoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, însă faptele patriotice, exemplul de devotament, jertfele sîngeroase ale strămoşilor noştri, sper să fie un mare exemplu pentru tînăra generaţie care au preluat de la D-voastră angajamentul de a păstra pacea şi îşi apăra Patria şi neamul moldovenesc. 
Din s. Vasilievca, să-şi îndeplinească datoria au plecat 9 eroi, care din păcate şi-au dat viaţa pe cîmpurile de luptă, dar noi locuitorii satului îi ţinem minte şi le transmitem cu sfinţenie numele  eroilor tinerilor din sat şi că fiecare an de an să le aducem cîte un buchet de liliac, sincerele mulţumiri pentru cerul senin de azi, slava şi onoarea şi ne închinăm cu pietate la monumentul eroului necunoscut, gîndindu-ne la cei ce nu mai sunt printre noi, la cei puţini veterani de război care au mai rămas în viaţă din multe alte localităţi ai republicii noastre.
Drept semn de recunoştinţă la monumentele eroilor necunoscuţi din localitate s-au depus coroane, flori, s-a organizat masa de pomenire.
Mulţi ani şi sănătate eroilor care mai sunt în viaţă şi plecăciune pînă la pămînt pentru pacea şi libertatea de azi. 
Veşnica pomenire eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941 – 1945. 
Bolgari Ludmila, reprezentantul Consiliului raional Dubăsari în s. Vasilevca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A fost razboi ….. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta