Harta site-ului
Ajutor
A fost aprobat un nou model de Fișa postului pentru funcționarii publici
A fost aprobat un nou model de Fișa postului pentru funcționarii publici

În Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 24-29 (5947-5952) din 27.01.2017, au fost publicate modificările și completările ce se operează în Hotărârea Guvernului nr. 201 din 11.03.2009 “Privind punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 158-XVI din 04.07.2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public”, și anume în anexa nr. 3 care conține Modelul și componentele fișei postului.
Fișa de post reprezintă un act juridic, instrument de informare, în care sunt stipulate scopul general al funcției, sarcinile de bază care trebuie realizate, împuternicirile și responsabilitățile specifice funcției publice, precum și cerințele față de titularul acestei funcții.
Fișele de post aprobate până la intrarea în vigoare a modificărilor menționate rămân valabile până la modificarea și aprobarea structurii și efectivului – limită a autorităților publice în contextul procesului de reformă a administrației publice, conform Strategiei privind reforma a administrației publice pentru anii 2016-2020, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 911 din 25.07.2016.
Autoritățile publice care au fost deja supuse procesului de reformă a administrației publice vor elabora și vor aproba fișele de post în conformitate cu prezenta hotărâre.
Autoritățile publice care nu vor  fi supuse procesului de reformă a administrației publice vor elabora și vor aproba fișele postului conform noilor prevederi până la data de 01.01.2018.
 
Ana CHIRIAC,
specialist principal în probleme resurse umane

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

A fost aprobat un nou model de Fișa postului pentru funcționarii publici - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta