Harta site-ului
Ajutor
A demarat recepţionarea cererilor de subvenţionare
A demarat recepţionarea cererilor de subvenţionare

După cum anterior s-a comunicat, Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul de subvenționare – 2017, constituie 900 mil. lei, inclusiv 231,0 mil. lei din contul Programului ENPARD Moldova — suport pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Conform comunicatului Agenţiei de Intervenţii si Plăţi pentru Agricultură (AIPA), din fondul anului 2017, cca 335 mil. lei au fost achitate pentru cererile rămase fără acoperire financiară din 2016, prin urmare, disponibil pentru anul 2017 sunt circa 565 mil. lei.
Mijloacele Fondului se utilizează conform măsurilor de sprijin şi în limitele alocațiilor aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul respectiv. Totodată, Legea cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli , nr 276 din 27.12.2016, oferă garanția existenței Fondului, cu stabilirea minimă anuală a mărimii acestuia, pentru următorii 5 ani, 2017-2021.
Mijloacele în cauză vor fi utilizate pentru creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin restructurare şi modernizare, precum şi pentru atragerea investițiilor în exploatațiile agricole pentru restructurare şi adaptare la standardele Uniunii Europene.
La 27 iunie 2017 a avut loc evenimentul oficial de lansare a campaniei de recepţionare a cererilor de subvenţionare, astfel producătorii agricoli, care au efectuat investiţii în dezvoltarea afacerii pot merge la Oficiile teritoriale ale AIPA pentru a depune dosarele. 
 
Valeriu POPUŞOI,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

A demarat recepţionarea cererilor de subvenţionare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta