Harta site-ului
Ajutor
A demarat campania de recoltarea a culturilor tîrzii
A demarat campania de recoltarea a culturilor tîrzii

Anul curent, reieşind din condiţiile climaterice deosebite, maturizarea culturilor a avut loc mai devreme, ceea ce a condiţionat şi demararea recoltării acestora cu 10 zile înainte de termenii medii ai anilor precedenţi. Astfel, la data de 2 septembrie, anul curent unele gospodării agricole din raion au purces la recoltarea florii soarelui, majoritatea gospodăriilor preconizînd demararea recoltării începînd cu data de 5 septembrie.
  În comparaţie cu anul precedent, suprafeţele însămînţate cu porumb pentru boabe s-au diminuat puţin, astfel în anul 2015 avem 1402 ha de porumb, faţă de 1548 ha în anul 2014, adică o scădere cu 146 ha sau 9,5%. Floarea soarelui anul curent este semănată pe o suprafaţă de 1824 ha, în creştere faţă de anul precedent cu 43 ha, sau aprox. 3%, în anul 2014 am avut 1781 ha. Estimativ, roada culturilor tîrzii se aşteaptă a fi mai mică faţă de anul precedent cu 10-15%, în 2014 am avut 3,2 tone la hectar de porumb boabe şi 1,78 de floarea soarelui.
  Concomitent are loc şi recoltarea legumelor în gospodăriile agricole din raion. La moment, de pe suprafaţa totală de 158 ha de legume, avem recoltate, pînă ce 527 tone, însă recoltarea nu a intrat încă în faza activă. Pentru informaţie, anul precedent, în final, am avut recoltate 3657 tone de legume de pe suprafaţa de 166 ha, adică o medie de 22 tone la hectar. 

Popuşoi Valeriu,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A demarat campania de recoltarea a culturilor tîrzii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta