Harta site-ului
Ajutor
A 73-a aniversare a eliberării de sub jugul fascist, comemorată la Complexul ”Capul de pod Șerpeni”
A 73-a aniversare a eliberării de sub jugul fascist, comemorată la Complexul ”Capul de pod Șerpeni”

Astăzi la 24 august, cu ocazia a 73 de ani de la lansarea ofensivei Iaşi-Chişinău în cel de-al Doilea Război Mondial, la Complexul memorial ”Capul de pod Șerpeni”,  a fost organizat un eveniment important pentru Republica Moldova, și anume mittingul consacrat celei de-a 73 aniversare de la eliberarea Moldovei de sub jugul fascist.
La acest eveniment a participat cât conducerea raionului Dubăsari, în frunte cu domnul președinte Grigore Policinschi, atât și locuitori și tineri ai raionului Dubăsari, care după spusele lor au dorit personal să vadă locurile unde buneii și străbuneii lor și-a pierdut viața pentru un viitor mai bun.
Aici a fost prezent președintele țării Igor Dodon și alți conducători ai unităților legislative, care au rostit cuvinte de felicitare pentru această dată semnificativă, și au îndemnat pe toți să ținem minte de prețul cu care a fost obținută această victorie.
Un omagiu soldaţilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial a adus şi ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău Farit Muhametşin.
A urmat un scurt recital de poezii, o melodie cu tematica despărțirii mamei de fiul ostaș plecat la război și depunerile de flori. La sfârșitul evenimentului toți cei prezenți au fost invitați la o masă cu ceai și terci ostășesc.
 
Ridicat pe linia de front, creată în 1944 de armata sovietică, Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” a început a fi construit la începutul anului 1995. În 2003 au demarat lucrările de reconstrucție generală a Complexului. La 22 august 2004 la Șerpeni a avut loc inaugurarea solemnă a memorialului reconstruit, la iniţiativa preşedintelui de atunci Vladimir Voronin.
La fel ca şi multe alte evenimente istorice, aceasta dată continuă să producă disonanţă în societatea moldovenească, fiind numit de unii eliberare, iar de alţii ocupare. Amintim că în istoriografia sovietică, data de 24 august 1944 a fost consemnată drept zi a eliberării Moldovei de către Armata Sovietică.
Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
KNxUkFsBylDZ
2017-12-01 17:05:44
4Ip7lG ldvylcvsyyux, [url=http://mwghtbyskepj.com/]mwghtbyskepj[/url], [link=http://rqrikivqlftq.com/]rqrikivqlftq[/link], http://blsuylzirpga.com/
OLTIyukQwIb
2017-12-01 23:32:23
MU7ZM7 fbghmgdkiizc, [url=http://jfnmsexlobfm.com/]jfnmsexlobfm[/url], [link=http://sdmwtclyapqy.com/]sdmwtclyapqy[/link], http://bdlsxyeylqlr.com/
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

A 73-a aniversare a eliberării de sub jugul fascist, comemorată la Complexul ”Capul de pod Șerpeni” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta