Harta site-ului
Ajutor
990 de vaccinuri antigripale pentru grupele de risc sporit de îmbolnăvire
990 de vaccinuri antigripale pentru grupele de risc sporit de îmbolnăvire

990 doze de vaccinuri antigripale pentru categoriile cu un risc sporit de infectare şi complicaţii postgripale au fost livrate de către Centru sănătate publică Criuleni pentru raionul Dubăsari. Lucrătorii medicali, colaboratorii vamali, copiii din internate şi persoanele instituţionalizate în azilurile de bătrâni vor fi vaccinaţi conform graficului stabilit de Centrul Naţional de  Sănătate Publică.

Preparatul de profilaxie al gripei este achiziţionat din Fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) în baza unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii.CNAM a achiziţionat vaccinul la un preţ de 63,47 lei per seringă preumplută (0,5 ml). În total, pentru lotul de 160 mii de vaccinuri antigripale de producţie franceză, CNAM a plătit cca 10 milioane lei.Vaccinul este omologat în Republica Moldova şi dispune de certificat GMP pentru producere. Componenţa antigenică a acestuia corespunde celei recomandate de OMS pentru sezonul de risc al răspândirii gripei în anii 2013 – 2014 din zona emisferei de nord.

Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condiţiilor lanţului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

990 de vaccinuri antigripale pentru grupele de risc sporit de îmbolnăvire - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta