Harta site-ului
Ajutor
9 MAI - ZIUA VICTORIEI ASUPRA FASCISMULUI
9 MAI - ZIUA VICTORIEI ASUPRA FASCISMULUI

La data de 9 Mai 2017, se implinesc 72 de ani de la Marea Victorie asupra fascismului. Timpul ce-a trecut, n-a şters din memoria urmaşilor acest eveniment istoric.
Colaboratorii Direcţiei învăţământ general Dubăsari au fost delegaţi în localităţile din raion pentru a aduce concetăţenilor mesaje de felicitare cu prilejul acestui eveniment şi totodată de a comemora ostaşii căzuţi în luptele crâncene împotriva fascismului. 
Timpul e cel ce nu iartă şi, de aceea, azi numărul eroilor acelui război groaznic rămaşi în viaţă este pe zi ce trece mai mic şi mai mic. Puţini eroi mai pot mărturisi preţul zilei de pace, puţini mai pot mărturisi prin ce au trecut pentru ca noi azi să avem pace. 
Ziua de 9 mai e ziua când comemorăm cu o deosebită recunoştinţă şi căldură sufletească pe toţi acei care au plătit cu viaţa lor pentru pace, libertate şi independenţa Patriei noastre.
Ziua Victoriei este considerată drept simbol al memoriei jertfelor asupra fascismului care a bântuit întreaga Europă, de aceea ziua de 9 mai, mai e considerată şi ziua Europei. Această zi a dat o semnificaţie deosebită istoriei noastre, culturii noastre naţionale.
Buneii, străbuneii şi răstrăbuneii noştri au plătit cu ce au avut mai scump, cu preţul vieţii, pacea pe care o avem azi, pacea pe pământ, pacea pentru o viaţă liberă şi fericită a generaţiilor în creştere. 
Depunerea florilor recunoştinţei, florilor memoriei la mormintele ostaşilor căzuţi a încheiat activităţile consacrate evenimentului istoric - ZIUA VICTORIEI ASUPRA FASCISMULUI.
Violeta TOLSTENCO,
Şef Secţie politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

9 MAI - ZIUA VICTORIEI ASUPRA FASCISMULUI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta