Harta site-ului
Ajutor
8 turnuri de apă vor fi instalate în localitățile raionului din stânga Nistrului cu suportul Guvernului Germaniei
8 turnuri de apă vor fi instalate în localitățile raionului din stânga Nistrului cu suportul Guvernului Germaniei

Pe data de  19 octombrie 2018, membrii Consiliului de coordonare a proiectului Gestionarea Resurselor de Apă pe Nistru finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), moderatori Hanns-Bernd  Kuchta, manager de proiect, Mircea Ursu, coordonator naţional al proiectului, Luchian Maria, specialist principal ADR Centru, din partea Consiliului raional Dubăsri, Grigore Policinschi, Preşedintele raionului, Valeriu Sandul, vicepreședintele raionului,  specialiştii din cadrul Direcţii construcţii, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului, primarii localităţilor Doroţcaia, Pîrîta, Oxentea, Coşniţa și Cocieri, membrii comitetului de implimentare din partea Administrției orașului Dubăsari Eugeniu Dabija, Alexand Honițchii,  s-au întrunit într-o ședință de lucru, pentru a discuta activitățile planificate și progresul proiectului.
Totodată, membrii Consiliului de coordonare au  semnat Memorandul despre Măsurile investiționale de scară mică etapa I, care constă în proiectarea, procurarea şi montarea castelelor de apă și echipamentelor aferente, precum și modernizarea zonelor de protecție sanitare a castelelor de apă, de care vor benificia următoarele localități din raionul Dubăsari: Doroţcaia, Pîrîta, Oxentea, Coşniţa și Cocieri inclusiv orașul Dubăsari.
Obiectivul prezentului memorandum îl constituie procurarea a 8 rezervoare de apă de tip turn, a sistemelor de automatizare și a echipamentului conex în localitățile selectate: Cocieri, Coșnița,Pîrîta, Doroțcaia și Oxentea din raionul Dubăsari, precum și Doibani 1 și orașul Dubăsari din regiunea Transnistriană.
Prin prezentul Memorandum, părțile își stabilesc rolul și responsabilitățile, modul de îndeplinire a sarcinilor și relațiile dintre Părți, necesare pentru elaborarea și realizarea măsurilor în domeniul sus-menționat.
Termenii și condițiile de implementare a măsurilor se stabilesc în baza Acordului de finanțare Nr.81226905 semnat de către GIZ Eschborn și ADR Centru.
Monitorizarea implementării proiectului va fi efectuată de către Consiliul de  Coordonare al Proiectului.
Totodată, în cadrul întrunirii, au fost aleși membrii grupului de lucru pentru petrecerea  procedurii de achiziții publice a proiectului dat, după cum urmează: Spinovshi Raisa, primar s. Cocieri, Eugeniu Dabija, vicepreședintele administrației Dubăsari, Soltan Iurii, primarul s. Pîrîta, Mircea Ursu, coordonator GIZ și Maria Luchian, reprezentantul ADR.
Aceste măsuri  vor ridica calitatea serviciului de aprovizionare cu apă potabilă în localitățile  vizate în proiect.
La finele întrunirii, conducerea raionului Dubăsari a venit cu o solicitare față de Partenerii de dezvoltare, de a examina posibilitatea instalării și în satul Vasilievca a unui turn de apă, care cu părere de rău, inițial, nu a fost inclus în programul de finanțare de la GIZ de conducerea Primăriei Cocieri. 
Noi le dorim succese autorităților locale în realizarea obiectivului bine definit.
                                                                                                                                                     Eudochia NICOLAEV,
                                                                             Direcția construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

8 turnuri de apă vor fi instalate în localitățile raionului din stânga Nistrului cu suportul Guvernului Germaniei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta