Harta site-ului
Ajutor
76 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei
76 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei

Astăzi 22 iunie se împlinesc 76 ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945. A fost o perioadă care a lăsat urme adânci în sufletele locuitorilor Republicii Moldova. Sute și mii de ostași, familii, copii au căzut pentru pace, pentru țară, pentru neam.
Cu ocazia acestui eveniment semnificativ, în satul Coșnița, raionul Dubăsari de către Administrația publică locală de comun cu Consiliul raional Dubăsari a fost organizat mitingul de comemorare. Pe lângă Conducerea raionului, colaboratorii Consiliului raional, ai primăriei comunei Coșnița, locuitori la eveniment au participat și un grup de copii care la moment se odihnesc la Centrul de odihnă pentru copii și tineret ,,Prietenia”.
Cu omagii în memoria celor căzuți în fața cetățenilor au venit, dl Alexei Gafeli, primarul c. Coșnița, dna Elena Moțpan, președintele Asociației veteranilor din raionul Dubăsari, care au subliniat importanța organizării unor astfel de măsuri, în scopul educării tinerei generații despre evenimentele care au marcat și au născut istoria. ,,Veșnica pomenire a ostașilor căzuți și slavă eroilor rămași în viață” a remarcat dna Moțpan.
Dl Președinte, în discursul său a vorbit despre momentele istorice, date care ,,cu părere de rău nu mai pot fi găsite în cărțile de istorie”. De asemenea, dl Policinschi a vorbit și despre faptul cum pe atunci ,,erau împușcați de către armata fascistă tinerii care făceau parte din Organizația comsomolistă-organizație de tineret”, despre veteranii de război, ,,astăzi a rămas doar unul,la cei 92 de ani se poate mișca și poate povesti singur despre acele cumplite și tragice evenimente, interpretează cântece cu tematica respectivă de atunci, este dl Terentiev Iosif Ion din s. Doroțcaia”. Totodată, dl Președinte a venit cu un îndemn față de profesorii de istorie prezenți la miting de a efectua vizite la tabăra de odihnă ,,Prietenia”, pentru a le povesti tinerilor datele istorice ce marchează perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

76 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta