Harta site-ului
Ajutor
69 de ani de la încheierea operaţiunii Iaşi -Chişinău
69 de ani de la încheierea operaţiunii Iaşi -Chişinău

  La data de 24 august 2013, s-au împlinit 69 de ani de la operaţiunea Iaşi -Chişinău, în urma căreia armata sovietică a recăpătat controlul asupra teritoriului Moldovei. În această zi s-a încheiat războiul în Republica Moldova. Odată cu aceasta, Moldova a fost eliberată de sub jugul fascist, s-a terminat războiul, vărsarea de sînge şi s-a stabilit pacea pe acest pămînt. Cu această ocazie, în centrul com. Coşniţa, la monumentul eroilor căzuţi în anii 1941-1945, a avut loc un miting de comemorare, organizată de către Casa raională de cultură Dubăsari, cu participarea reprezentanţilor Consiliului raional Dubăsari, Asociaţia veteranilor conflictului armat din anul 1992, platoul Coşniţa şi locuitorii din localitate. 
D-l Anatol Tvicenco, preşedintele Asociaţiei veteranilor de muncă şi război 1941-1945 platoul Coşnişa,  a ţinut un discurs despre evenimentele petrecute în anul 1944.
Concomitent, o delegaţie formată din tineri în frunte cu d-na Elena Moţpan, preşedintele Asociaţiei raţionale a veteranilor muncii şi de război şi d-l Grigore Vatav, profesor de istorie din Liceul Teoretic "Ion Creangă”, care s-au deplasat la platoul Şerpeni pentru comemorarea ostaşilor căzuţi în război. Manifestaţia s-a încheiat cu un minut de reculegere şi depunere de flori.
 
Centrul multifuncţional pentru copii şi tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

69 de ani de la încheierea operaţiunii Iaşi -Chişinău - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta