Harta site-ului
Ajutor
66-a aniversare de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945
66-a aniversare de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945

La 9 mai anul curenta fost marcată cea de-a 66-a aniversare de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945. Pentru ea s-a plătit un preţ uriaş, mii de soldaţi şi oameni paşnici şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor şi foametei. Astăzi destinul celor rămaşi în viaţă ne reamintinteşte mereu de acel război sîngeros.
     În această zi toate localităţile raionului au petrecut măsuri social-culturalecu depuneri de flori şi coroane la monumentele eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.  La eveniment au participat reprezentanţi ai Consiliului raional, consilieri locali, agenţii economici şi locuitorii satelor.  Pentru veteranii de război au fost organizate mese de binefacere.
 În scopul ameliorării situaţiei materiale a participanţilor la Marele Război pentru Apărarea Patrieişi soţiilor (soţilor)  lor, cu ocazia celei de-a 66-a aniversare a Victoriei asupra fascizmului, Consiliul de administraţie al Fondului local de susţinere socială a populaţiei a stabilit prin decizia nr.6 din 20 aprilie 2011 acordarea ajutoarelor materiale unice participanţilor (persoanelor cu dezabilităţi) la Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acestora li s-a acordat ajutor material unic în cuantum de 600 lei, precum şi persoanelor asimilate participanţilor la Marele Război pentru Apărarea Patriei şi soţiilor( soţilor) supravieţuitori, inapţi de muncă, nerecăsătoriţi în cuantum de 500 lei.Prin decizia primăriilor - participanţilor, persoanelor cu dezabilităţi, asimilaţilor şi văduvelor au fost alocate a câte 200, 300 şi 500 de lei din Fondul de rezervă a Primăriei. Concomitent, ajutoare materiale şi umanitare au fost acordate de către agenţi economici. Veteranii, care n-au putut participa la mitinguri şi la mese de binefacere, au fost vizitaţi la domiciliu de către reprezentanţii Consiliului raional, autorităţilor publice locale, colaboratorii Direcţiei asistenţă socială şi li s-au acordat ajutoare materiale şi umanitare personal.
    Astăzi ne închinăm în faţa lor, le adresăm cele mai alese cuvinte de mulţumire pentru înaltele calităţi de sacrificiu, devotamentm şi bărbăţie.
     Le dorim mulţi ani înainte şi sănătate tuturor participanţilor în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Direcţia Asistenţă Socială

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

66-a aniversare de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta